Wist u dat u bij besteding vanaf €50 binnen Nederland geen verzendkosten betaald?

Pittige kaas

Pittige kaas

Een pittige kaas is een kaas die meerdere maanden gerijpt heeft of een pittig ingrediënt bevat en daardoor een stevige ook wel pittige smaak gekregen heeft. Pittige kazen zijn lekker voor op brood, maar ook uitermate geschikt voor een heerlijk kaasplankje. Pikante kazen bestelt u hier in de gewenste hoeveelheid gemakkelijk online tegen de scherpste prijs.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
16 producten
 1. Pittige Noord-Hollandse

  Pittige Noord-Hollandse, een heerlijk authentiek streekproduct. Vol romig van smaak met een pittige bite. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis. 

  Lees verder
  Vanaf € 6,50
 2. Hollandse belegen geitenkaas

  Belegen geitenkaas die minimaal 20 weken de tijd heeft gehad om te rijpen in ons rijpingshuis. Bijzonder smaakvol en lekker pittig, ideaal voor de kaasplank of door warme gerechten.

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 3. Stolwijkse Boeren extra belegen

  Stolwijkse extra belegen is een heerlijke pittige Boerenkaas. Onze extra belegen Boerenkazen worden gemaakt van rauwe melk en heeft een rijpingstijd van 32 weken.

  Lees verder
  Vanaf € 6,95
 4. Komijnekaas extra belegen

  Extra belegen komijnekaas van de beste kwaliteit. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op traditionele wijze. Dit zorgt ervoor dat deze kazen een heerlijke pittige en nootachtige smaak krijgen.

  Lees verder
  Vanaf € 3,25
 5. Goudse kaas extra belegen

  Extra belegen Goudse kaas voor de ultieme kaasliefhebber. Onze extra belegen kazen worden minimaal 26 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke pittige bite.

  Lees verder
  Vanaf € 5,95
 6. Italiaanse kruidenkaas

  Heerlijke Mediteraanse kruidenkaas verrijkt met olijven, tomaat en knoflook. Jong belegen kaas met een kruidig en pittig karakter.

  Lees verder
  Vanaf € 4,75
 7. Pittige magere kaas

  Heerlijke pittige 35+ kaas. Gemaakt van de beste magere melk. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op houten planken. 

  Lees verder
  Vanaf € 6,95
 8. Magere Boerenkaas

  Heerlijke magere Boerenkaas 30+, lekker pittig van smaak maar met minder vet. Deze kazen rijpen minimaal minimaal 20 weken in ons rijpinshuis.

  Lees verder
  Niet op voorraad
 9. Hollandse belegen geitenkaas | Hele kaas

  Minimaal 20 weken krijgen onze hele Hollandse belegen geitenkazen de tijd om te rijpen in ons rijpingshuis. Dit bijzondere kaasje van 7 kilo is bijzonder smaakvol en lekker pittig.

  Lees verder
  Normale prijs € 105,00 Speciale prijs € 94,50
 10. Pittige magere kaas | Hele kaas

  Heerlijke pittige 35+ kaas. Gemaakt van de beste magere melk. Deze prachtige kaas van 13 kilo heeft minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis.

  Lees verder
  Normale prijs € 182,00 Speciale prijs € 163,80
 11. Pittige Noord-Hollandse | Hele kaas

  Pittige Noord-Hollandse, een heerlijk authentiek streekproduct van ongeveer 14 kilo. Vol romig van smaak met een pittige bite. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis. 

  Lees verder
  Normale prijs € 182,00 Speciale prijs € 163,80
 12. Komijnekaas extra belegen | Hele kaas

  Extra belegen komijnekaas van de ongeveer 10 kilo. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op traditionele wijze. Dit zorgt ervoor dat deze kazen een heerlijke pittige en nootachtige smaak krijgen.

  Lees verder
  Normale prijs € 129,00 Speciale prijs € 116,10
 13. Goudse kaas extra belegen | Hele kaas

  Extra belegen Goudse kaas voor de ultieme kaasliefhebber. Onze extra belegen kazen worden minimaal 26 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke pittige bite.

  Lees verder
  Normale prijs € 175,00 Speciale prijs € 157,50
 14. Magere Boerenkaas | Hele kaas

  Heerlijke magere Boerenkaas 30+, lekker pittig van smaak maar met minder vet. Deze prachtige hele kaas van 12 kilo rijpt minimaal minimaal 20 weken in ons eigen rijpingshuis.

  Lees verder
  Normale prijs € 180,00 Speciale prijs € 162,00
 15. Stolwijkse Boeren extra belegen | Hele kaas

  Stolwijkse extra belegen is een heerlijke pittige Boerenkaas van 13 kilo. Onze extra belegen Boerenkazen worden gemaakt van rauwe melk en heeft een rijpingstijd van 32 weken.

  Lees verder
  Normale prijs € 170,00 Speciale prijs € 153,00
 16. Italiaanse kruidenkaas | Hele kaas

  Heerlijke Mediteraanse kruidenkaas verrijkt met olijven, tomaat en knoflook. Dit pareltje van 12 kilo heeft een kruidig en pittig karakter.

  Lees verder
  Normale prijs € 195,00 Speciale prijs € 175,50
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
16 producten

Wat is pittige kaas?

Een pittige kaas is een kaas die langere tijd gerijpt heeft waardoor de smaak sterker ontwikkeld is. Vaak zijn pittige kazen wat zoutig van smaak en brokkelen ze wat makkelijker af dan een jongere kaas. Een kaas kan ook pittig zijn doordat er een bepaald ingrediënt gebruikt is, denk aan pittige kruiden en sambal.

Pittige kaas kopen

Pittige kazen zijn sterk van smaak en zijn daarom ideaal voor de liefhebbers van unieke en krachtige kazen. Bij Hoogendoorn Kaas vindt u een ruime selectie pittige kazen van Nederlandse en buitenlandse bodem. Bent u op zoek naar een pittige kaas uit het buitenland? Bekijk dan onze buitenlandse pittige kazen. Met een keuze uit 14 pittige kazen van Nederlandse bodem is er voor iedere kaasliefhebber een geschikte kaas uit de buurt. Van pittige Italiaanse kruiden kaas (een Nederlandse kaas met Italiaanse kruiden) tot een pittige Hollandse geitenkaas, heerlijk van smaak en uiteraard aangeboden tegen de scherpste prijs.

Heerlijke kaasplankjes met pittige kazen

Doordat de pittige en kruidige kazen een uitgesproken smaak hebben zijn ze zeer geschikt voor een heerlijk kaasplankje. Met een kaasplankje bij de borrel kunt u de plank nooit misslaan! Uw pittig kaasplankje samengesteld? Maak het helemaal af met onze heerlijke delicatessen die u ook gewoon lekker op brood kunt eten. Kies uw favorieten uit onze pittige kazen en bestel ze gemakkelijk online in de gewenste hoeveelheid.