Pittige kaas

Pittige kaas

Een pittige kaas is een kaas die meerdere maanden gerijpt heeft of een pittig ingrediënt bevat en daardoor een stevige ook wel pittige smaak gekregen heeft. Pittige kazen zijn lekker voor op brood, maar ook uitermate geschikt voor een heerlijk kaasplankje. Pikante kazen bestelt u hier in de gewenste hoeveelheid gemakkelijk online tegen de scherpste prijs.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
16 producten
 1. Pittige Noord-Hollandse
  Waardering:
  96%

  Pittige Noord-Hollandse, een heerlijk authentiek streekproduct. Vol romig van smaak met een pittige bite. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis. 

  Lees verder
  Regular Price € 7,45 € 7,45
 2. Hollandse belegen geitenkaas
  Waardering:
  93%

  Belegen geitenkaas die minimaal 20 weken de tijd heeft gehad om te rijpen in ons rijpingshuis. Bijzonder smaakvol en lekker pittig, ideaal voor de kaasplank of door warme gerechten.

  Lees verder
  Regular Price € 4,50 € 4,50
 3. Stolwijkse extra belegen
  Waardering:
  94%

  Stolwijkse extra belegen is een heerlijke pittige Boerenkaas. Onze extra belegen Boerenkazen worden gemaakt van verse melk en heeft een rijpingstijd van 32 weken.

  Lees verder
  Regular Price € 7,99 € 7,99
 4. Komijnekaas extra belegen
  Waardering:
  100%

  Extra belegen komijnekaas van de beste kwaliteit. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op traditionele wijze. Dit zorgt ervoor dat deze kazen een heerlijke pittige en nootachtige smaak krijgen.

  Lees verder
  Regular Price € 3,75 € 3,75
 5. Goudse kaas extra belegen
  Waardering:
  93%

  Extra belegen Goudse kaas voor de ultieme kaasliefhebber. Onze extra belegen kazen worden minimaal 26 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke pittige bite.

  Lees verder
  Regular Price € 7,49 € 7,49
 6. Italiaanse kruidenkaas
  Waardering:
  90%

  Heerlijke Mediteraanse kruidenkaas verrijkt met olijven, tomaat en knoflook. Jong belegen kaas met een kruidig en pittig karakter.

  Lees verder
  Regular Price € 4,75 € 4,75
 7. Pittige magere kaas
  Waardering:
  100%

  Heerlijke pittige 35+ kaas. Gemaakt van de beste magere melk. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op houten planken. 

  Lees verder
  Regular Price € 7,99 € 7,99
 8. Rookkaas
  Waardering:
  98%

  Rookkaas van de Hollandse boerderij, een bijzondere kaas die je niet vaak ziet. De kaas heeft een licht pittige smaak waarin de natuurlijke rooksmaak goed terug te proeven is. Ondanks de bereiding heeft de kaas nog steeds een romige structuur.

  Lees verder
  € 4,95
 9. Gesneden pittig belegen Beemster kaas
  Waardering:
  90%

  Heerlijke pittig belegen Beemster kaas, in plakken gesneden. Ideaal als u er niet van houdt om zelf aan de slag te gaan met de kaasschaaf. De plakken zijn zo gesneden dat u ze meteen uit de verpakking op uw boterham of cracker kunt doen! Verpakt per 200 gram.

  Lees verder
  € 3,25
 10. Magere Boerenkaas
  Waardering:
  100%

  Heerlijke magere Boerenkaas 30+, lekker pittig van smaak maar met minder vet. Deze kazen rijpen minimaal minimaal 20 weken in ons rijpinshuis.

  Lees verder
  Regular Price € 3,99 € 3,99
 11. Boeren Kaaspakket
  Waardering:
  100%

  4 stukken overheerlijke boerenkaas van 500 gram per stuk, ideaal voor de echte kaasliefhebber. Van boerenkaas kunt u genieten op een heerlijk verse boterham en natuurlijk uit het vuistje van de kaasplank.

  Lees verder
  € 29,95
 12. Goudse Kaaspakket
  Waardering:
  93%

  4 stukken kaas van 500 gram per stuk uit Gouda en omgeving met een leuk doosje om de kazen in te presenteren bij de borrel of om te geven als cadeau. Geschikt om van te genieten op een verse boterham of uit het vuistje bij de borrel.

  Lees verder
  € 26,99
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
16 producten

Wat is pittige kaas?

Een pittige kaas is een kaas die langere tijd gerijpt heeft waardoor de smaak sterker ontwikkeld is. Vaak zijn pittige kazen wat zoutig van smaak en brokkelen ze wat makkelijker af dan een jongere kaas. Een kaas kan ook pittig zijn doordat er een bepaald ingrediënt gebruikt is, denk aan pittige kruiden en sambal.

Pittige kaas kopen

Pittige kazen zijn sterk van smaak en zijn daarom ideaal voor de liefhebbers van unieke en krachtige kazen. Bij Hoogendoorn Kaas vindt u een ruime selectie pittige kazen van Nederlandse en buitenlandse bodem. Bent u op zoek naar een pittige kaas uit het buitenland? Bekijk dan onze buitenlandse pittige kazen. Met een keuze uit 14 pittige kazen van Nederlandse bodem is er voor iedere kaasliefhebber een geschikte kaas uit de buurt. Van pittige Italiaanse kruiden kaas (een Nederlandse kaas met Italiaanse kruiden) tot een pittige Hollandse geitenkaas, heerlijk van smaak en uiteraard aangeboden tegen de scherpste prijs.

Heerlijke kaasplankjes met pittige kazen

Doordat de pittige en kruidige kazen een uitgesproken smaak hebben zijn ze zeer geschikt voor een heerlijk kaasplankje. Met een kaasplankje bij de borrel kunt u de plank nooit misslaan! Uw pittig kaasplankje samengesteld? Maak het helemaal af met onze heerlijke delicatessen die u ook gewoon lekker op brood kunt eten. Kies uw favorieten uit onze pittige kazen en bestel ze gemakkelijk online in de gewenste hoeveelheid.