Italiaanse kaas

Italiaanse kaas

Italiaanse kaas staat bekend om haar 's werelds lekkerste kazen. De kazen liggen onder strenge controle en met keurmerken zorgen de Italianen ervoor dat de bekende Italiaanse kazen niet worden nagemaakt. De kazen uit Italië zijn zeer geschikt om te verwerken in diverse smaakvolle gerechten. Als Nederlanders zijn wij dol op de smaken en het karakter van deze bijzondere kazen. Bekijk ons assortiment en bestel de lekkerste Italiaanse kazen eenvoudig en snel online bij Hoogendoorn Kaas. 

Van hoog naar laag sorteren

6 items

per pagina
 1. Gorgonzola

  Gorgonzola is een heerlijke Italiaanse blauwschimmelkaas. Deze bijzondere kaas wordt gemaakt van volle koemelk en dankt zijn kenmerkende smaak aan de schimmel, genaamd Penicillium Glaucum.

  Lees verder
  Vanaf € 1,75
 2. Pecorino met truffel

  Deze Italiaanse schapenkaas is rijkelijk geïnjecteerd met heerlijke zwarte truffels. Een unieke delicatesse met een intens pittig karakter. Een ware sensatie voor de echte kaasliefhebber.  

  Lees verder
  Vanaf € 3,99
 3. Pecorino Romano geraspt

  Pecorino Romano staat bekend als een heerlijke harde, zoute Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk. Deze variant is zelfs al speciaal voor u geraspt. De intens zilte smaak komt doordat de kazen tijdens de bereiding gewassen wordt in zeewater.

  Lees verder
  Vanaf € 1,99
 4. Pecorino Romano

  Pecorino Romano staat bekend als een heerlijke harde, zoute Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk. De intens zilte smaak komt doordat de kazen tijdens de bereiding gewassen wordt in zeewater.

  Lees verder
  Vanaf € 1,89
 5. Parmesan geraspt

  Heerlijke Italiaanse brokkelkaas die speciaal voor u geraspt wordt. Uitermate geschikt om te gebruiken in keukens. Minimaal 18 maanden gerijpt wat resulteert in een heerlijke robuuste smaak.

  Lees verder
  Vanaf € 1,79
 6. Parmesan

  Grana Padano is een heerlijke Italiaanse brokkelkaas. Deze kaas heeft dezelfde eigenschappen heeft als een Parmezaanse kaas. Minimaal 18 maanden gerijpt wat resulteert in een heerlijke robuuste smaak. 

  Lees verder
  Vanaf € 1,69
Van hoog naar laag sorteren

6 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Italiaanse kaas: smaak en karakter

Wie geniet van een stukje Italiaanse kaas waant zich in gedachte in Italië. Op het terras of met de prachtig uitgestrekte landschappen op de achtergrond. Italië weet als geen ander unieke, smaakvolle en kazen met karakter de maken. Ook bij ons ontbreken ze daarom niet in het assortiment. Binnen ons assortiment vindt u onder andere de volgende Italiaanse kaas:

 • Grana Padano
  Wie kent het niet? Een harde Parmezaanse kaas uit het Noorden van Italie. De Grana Padano is een minder vette harde oude kaas en word langzaam gerijpt waardoor hij volle karakteristieke smaakt krijgt. Een kaas bij uitstek voor een oven gerecht, salade of een kaasplankje.
 • Pecorino
  Pecorino, afkomstig uit Lazio of Sardinië, wordt gemaakt van schapenmelk en heeft een harde structuur. Naarmate de kaas langer rijpt, wordt de kaas pikanter en zoutig van smaak. Wilt u uw gerechten een pittig tintje geven? Dan is Pecorino hier uitstekend voor te gebruiken. 
 • Gorgonzola
  Deze Italiaanse blauwschimmelkaas is gemaakt van volle koemelk in het noorden van Italië. De schimmel, genaamd Penicillium Glaucum, zorgt voor een karakteristieke smaak van de kaas. Het is een smaakvolle zachte, boterachtige kaas die het uitstekend doet in verschillende gerechten. Gorgonzola doet het goed op een kaasplankje maar ook als onderdeel van een pastasaus of pizza. 

Italiaanse kaas kopen & laten bezorgen

De lekkerste Italiaanse kazen vindt u bij ons in de webshop. Wij dragen zorg voor de versheid van de kaas, zodat u altijd gegarandeerd een smaakvolle en verse kaas heeft. Al onze buitenlandse en Nederlandse kaas snijden wij vers van het mes en worden direct vacuümverpakt en verzonden. Zo behouden de kazen hun smaak en structuur. Stelt u zelf een kaasplankje samen? Vergeet dan niet één van onze Franse, Spaanse en Zwitserse kaas mee te bestellen. Bestellen doet u gemakkelijk bij ons online. Geef het gewenste afleveradres aan ons door en uw favoriete kaas wordt netjes en op tijd bezorgd.