Gorgonzola
Gorgonzola is een heerlijke Italiaanse blauwschimmelkaas. Deze bijzondere kaas wordt gemaakt van volle koemelk en dankt zijn kenmerkende smaak aan de schimmel, genaamd Penicillium Glaucum.
Gorgonzola: echte Italiaanse ambacht
Gorgonzola is een blauwschimmelkaas afkomstig uit Noord-Italië. De naam van deze kaas is afkomstig van het gelijknamige plaatstje vlakbij Milaan. Gorgonzola is een bijzondere kaas met een beschermde oorsprongsbenaming. Hierdoor mogen de kazen alleen gemaakt worden in deze regio.
Deze kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde volle koemelk. De kenmerkende smaak is afkomstig van de schimmel Penicillium Glaucum, dit zijn de blauwe aders. De Gorgonzola kaas is meer dan alleen lekker, het is ook een van de meest verteerbare kazen die er is.
Wanneer gorgonzola gebruiken?
Voor de échte kaasliefhebbers, is de een blauwschimmelkaas één van de meest uitgesproken kazen in het welbekende kaasland. Deze heerlijke Gorgonzola is dankzij zijn zachte structuur perfect te verwerken in verschillende recepten.
De kaas is een heerlijke toevoeging aan een pasta of ga voor een kruidige risotto. Gorgonzola kan ook prima verwerkt worden in een frisse salade. Deze smaakvolle kaas kan ook uitstekend geserveerd worden op een kaasplankje. Het best in combinatie met een goede wijn.
Gorgonzola kopen doet u gemakkelijk bij ons online. Voor 16:00 besteld, is morgen verzonden!
- Lekker!Lekker, maar koop hem volgende keer niet online. Kaas begon al wat te verkleuren.
- Zacht maar toch 'n vleugje pittigHeerlijk stukje kaas voor de borrelplank , zacht met toch een pittig vleugje
Art.nr. | 0047 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Art.nr. | 0047 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Land van herkomst | Italië |
Smaak | Mild, Smaakvol |
Melksoort | Koemelk |
Gepasteuriseerd | Gepasteuriseerd |
Gethermiseerd | Nee |