Pecorino Romano
Pecorino Romano staat bekend als een heerlijke harde, zoute Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk. De intens zilte smaak komt doordat de kazen tijdens de bereiding gewassen wordt in zeewater.
- Meer dan 80 jaar ervaring: Kaasmeesters sinds 1934
- Vóór 15:00 uur besteld, binnen 24 uur verzonden
- Proef en bestel iedere week op onze marktlocaties
- Met de grootste zorg verpakt
- Geen minimale orderprijs!
Pecorino Romano
Pecorino Romano is een van de bekendste schapenkazen uit Italië en waarschijnlijk ook een van de oudste kazen. Deze ziltige kaas maakte volgens de verhalen deel uit van het dagelijkse rantsoen van de Romeinse soldaten.
De kazen worden vandaag de dag nog steeds gemaakt volgens traditioneel recept en er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van de melk van vrij grazende schapen uit Lazio en Sardinië.
Pecorino Romano verwerken
Pecorino Romano wordt met name gebruikt in keukens. Zo is deze kaas heerlijk in verschillende Italiaanse gerechten zoals risotto en pastagerechten.
Pecorino Romano staat ook echt wel zijn mannetje op een kaasplankje. Volgens Italiaanse gebruiken is deze kaas overheerlijk met verse peren en confiture.
Pecorino Romano kopen doet u gemakkelijk bij ons online. Voor 16:00 besteld, is morgen verzonden!
- Een must bij t kokenAltijd lekker in recepten voor mijn pastas. Zonder zou t niet eens gaan.
- GoedGoed maar niet zo uitgesproken als ik gewend was o.a. minder pittig, minder schaap.
- ToppieBinnen twee werkdagen in huis. Kaas is heerlijk van smaak en heerlijk voor over de pasta
- TegenvallerDeze pecorino is droger en minder smaakvol dan ik gewend ben. Alsof hij over zijn top is.
Aan de rand is het ook flink donkerder gekleurd. De prijs was verrassend goed, maar de kwaliteit helaas niet.
Dat het kaaspapier er vet gevlekt uitziet doet ook geen goed. Wellicht verpakken in folie zoals bij de chèvre ? - Lekkere PecorinoGoede kaas voor over pasta gerechten, makkelijk om te raspen
Art.nr. | 0039 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Art.nr. | 0039 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Land van herkomst | Italië |
Smaak | Intens ziltig |
Melksoort | Schapenmelk |
Gepasteuriseerd | Gepasteuriseerd |
Gethermiseerd | Nee |