Heerlijke Goudse brokkelkaas: nu voor de onmogelijk lage prijs van maar 9,90 per kilo!

Komijnekaas

Komijnekaas

Komijnekaas is te herkennen aan de kleine komijnzaadjes die aan de kaas zijn toegevoegd. De kleine zaadjes geven de kaas een zeer karakteristieke smaak. Proef de lichte nootachtige, kruidige smaak in deze kaas van Hollandse bodem. Komijnekaas is een van de bekendere kaassoorten van Nederland. Binnen ons assortiment vindt u diverse soorten komijnekaas. Van jong belegen tot aan belegen en oude komijnekaas. Kies uw favoriete kaas en bestel deze eenvoudig online bij Hoogendoorn Kaas.

Van hoog naar laag sorteren

6 items

per pagina
 1. Komijnekaas overjarig

  De echte kaasliefhebbers zullen deze overjarige komijnekaas zeker kunnen waarderen. 3 jaar heeft deze komijnekaas in ons rijpingshuis gelegen, wat resulteerd een zeer pittige en nootachtige smaak. Heerlijk bij een glas port.

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 2. Komijnekaas extra belegen

  Extra belegen komijnekaas van de beste kwaliteit. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op traditionele wijze. Dit zorgt ervoor dat deze kazen een heerlijke pittige en nootachtige smaak krijgen.

  Lees verder
  Vanaf € 3,25
 3. Komijnekaas jong belegen

  Heerlijke jong belegen komijnekaas. Minimaal 12 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis, wat zorgt voor een milde nootachtige smaak. 

  Lees verder
  Vanaf € 2,98
 4. Komijne Blokkaas

  Korstloze 40+ komijnekaas in de vorm van een blok. Een rijke komijnekaas die bijzonder smeuïg is. Ook wel komijne blokkaas of korstloze komijnekaas genoemd.

  Lees verder
  Vanaf € 1,98
 5. Zoutarme komijnekaas

  Zoutarme kaas bereid met natriumarm dieetzout. Heerlijk romig en kruidig dankzij de toevoeging van komijnzaadjes.

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 6. Pan Pan

  Pan Pan is een heerlijk smaakvol 20+ komijnekaasje wat bereid wordt volgens traditioneel Leids recept. Pan Pan is laag in vet en hoog op smaak. Ideaal wanneer u verantwoord wilt genieten.

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
Van hoog naar laag sorteren

6 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Wat is komijnekaas?

Komijnekaas is vergelijkbaar met boerenkaas alleen hebben de boeren de kaas voorzien van komijnzaadjes. Deze zaadjes zijn afkomstig van de komijnplant en behoort tot de schermbloemenfamilie. Tijdens de bereiding van kaas worden de komijnzaadjes door de wrongel gemengd, waardoor de zaadjes mooi verdeeld worden door de hele kaas.

De geurige zaadjes geven de kaas een licht nootachtige smaak. Hoe langer de komijnekaas rijpt, hoe beter het komijnzaad zijn smaak kan afgeven. En hoe ouder de kaas is, hoe sterker de smaak. Komijnekaas heeft een pittig karakter en is een geweldige kaas voor echte kaasliefhebbers. 

Komijnekaas gezond

Naast dat kaas rijk is aan gezonde voedingsstoffen, heeft komijnekaas het voordeel dat er komijnzaadjes in zitten. De zaadjes zitten boordevol mineralen, vitamines en zijn daarnaast rijk aan vezels. Komijnzaad bevordert de spijvertering, helpt tegen een opgeblazen gevoel en kan een gunstige werking hebben op bloedarmoede. Komijnekaas is niet alleen een lekkere, maar ook een verantwoorde kaas.

Komijnekaas kopen bij Hoogendoorn Kaas

Beleg een heerlijke plak boerenbrood met komijnekaas of serveer de kaas bij een borrel. Onze komijnekazen zijn mooie stevige kazen en ook te verkrijgen met een vetgehalte van 30+. Bij Hoogendoorn Kaas bestelt u gemakkelijk een lekkere komijnekaas online. U hoeft er de deur niet voor uit, want wij bezorgen alle Nederlandse kazen en buitenlandse kazen op het door u gewenste afleveradres.