Bewaaradvies

Om zo lang mogelijk te genieten van door u bestelde stuk kaas, raden wij u aan het onderstaande bewaaradvies op te volgen. Zo kunt u langer van de versheid van onze kazen genieten.

Kaas bewaren

De ene kaas is de andere niet. U kunt dit zuivelproduct grofweg in drie categorieën indelen: harde kazen, half harde kazen en zachte kazen.

Harde kazen

Onder harde kazen verstaan we onder andere blokken Pecorino Romano en Parmezaan. Deze harde kazen zijn over het algemeen het langst houdbaar. Ongeopend kunt u harde kazen ongeveer 3 maanden in de koelkast bewaren. Wanneer de kazen geopend zijn kunt u ze nog ongeveer 2 weken bewaren in de koelkast. Het is wel belang dat u de kaas goed inpakt in vetvrij kaaspapier.

Half harde kazen

Wanneer we over half harde kazen spreken, hebben we het vaak over Nederlandse en Zwitserse kazen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een Goudse kaas en Emmentaler. Wanneer er deze kazen ongeopend zijn kunnen deze tot ongeveer 2 maanden gekoeld bewaard worden. Na het openen kunnen de kazen ongeveer 2 weken bewaard worden in de koelkast, mits ze goed zijn verpakt in vetvrij kaaspapier.

Zachte kazen

Tot slot bestaan er ook nog zachte kazen. In deze categorie moet u denken aan bijvoorbeeld brie, mozzarella en feta. Deze kazen hebben in vergelijking met harde kazen en half harde kazen de kortste houdbaarheid. Dit heeft te maken met het vocht dat deze kazen hebben. In de originele verpakking kunnen deze kazen 1 tot 2 weken bewaard worden.