Blauwaderkaas

Blauwaderkaas

Blauwaderkaas, ook wel blauwschimmelkaas genoemd, zijn de kazen met de typische blauwe aders. Gerijpte blauwaderkaas heeft een uitgesproken smaak en zijn allemaal uniek. De kaas kan voor verschillende gerechten gebruikt worden. Combineer de kaas met een frisse salade of leg de kaas op een buitenlands kaasplankje. Ook op een burger komt een blauwaderkaas helemaal tot zijn recht.

Van hoog naar laag sorteren

3 items

per pagina
  1. Roquefort

    Roquefort is een rauwmelkse Franse blauwschimmelkaas. De kaas wordt op traditionele wijze gemaakt van 100% schapenmelk en heeft een zeer pittige smaak. Een ware traktatie voor iedere kaasliefhebber. 

    Lees verder
    Vanaf € 2,25
  2. Saint Agur

    Saint Agur is een heerlijk blauwaderkaasje afkomstig uit het Franse Auvergne. Dit bijzondere kaasje wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een vol romige en pittige smaak.

    Lees verder
    Vanaf € 1,95
  3. Gorgonzola

    Gorgonzola is een heerlijke Italiaanse blauwschimmelkaas. Deze bijzondere kaas wordt gemaakt van volle koemelk en dankt zijn kenmerkende smaak aan de schimmel, genaamd Penicillium Glaucum.

    Lees verder
    Vanaf € 1,75
Van hoog naar laag sorteren

3 items

per pagina
Lees meer Toon minder

De productie van blauwaderkaas

Blauwe kaas is voor velen te herkennen aan de blauwe aders. Maar hoe vinden deze aders hun weg in de kaas? Tijdens de productie wordt de kaas verrijkt met de schimmel genaamd ‘Penicillium’. De schimmel gaat als poeder of vloeistof bij de wrongel en zal gaan werken onder invloed van zuurstof. In temperatuur gereguleerde omgeving, zoals grotten, rijpt de kaas verder en kan de schimmel zich ontwikkelen. Soms rijpt de kaas ‘gewoon’ verder, maar soms worden er gangetjes in de kaas geprikt zodat de schimmel verder kan groeien.

De smaak van blauwe kaas

De bijproducten die de blauwschimmelkaas tijdens de groei produceren, zorgen voor een typische smaak en geur. Iedere blauwaderkaas is daarom uniek. Wel kunnen we zeggen dat de kazen over het algemeen vrij pikant zijn. Dit komt omdat zout en zuur worden toegevoegd om de ontwikkeling van ongewenste schimmels te beperken.

De unieke smaak van blauwe kaas maakt deze kaas een bijzonder als toepassing voor verschillende gerechten. Het hoogtepunt van een kaasplank is vrijwel altijd de blauwe kaas. Het is een echte smaakmaker voor in hartige gerechten, sauzen en dressings. Probeer een goede blauwaderkaas eens te combineren met zoetigheden. Denk hierbij aan vijgen, dadels, fruitchutneys en druiven.

Blauwaderkaas online bestellen

Binnen ons assortiment hebben wij diverse varianten blauwschimmelkazen. Verkrijgbaar uit verschillende landen en allemaal met een eigen identiteit. De bekendere blauwaderkazen zijn Gorgonzola, St. Agur en Roquefort. Kies uw favoriete buitenlandse kaas en bestel eenvoudig online bij Hoogendoorn Kaas. Wij bezorgen op ieder gewenst adres in Nederland.