Wist u dat u bij besteding vanaf €50 binnen Nederland geen verzendkosten betaald?

Noord-Hollandse kaas

Noord-Hollandse kaas

Noord-Hollandse kaas is een beschermde streekkaas uit Noord-Holland. Dit kaassoort mag alleen zo genoemd worden als de kaas in Noord-Holland wordt geproduceerd en verwerkt. Van nature is de Noord-Hollandse kaas heerlijk smeuïg en bevat het minder zout, doordat de kaas minder lang gepekeld is. Bestel uw favoriete kaas eenvoudig, snel en veilig online bij Hoogendoorn Kaas.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 producten
 1. Pittige Noord-Hollandse

  Pittige Noord-Hollandse, een heerlijk authentiek streekproduct. Vol romig van smaak met een pittige bite. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis. 

  Lees verder
  Vanaf € 6,50
 2. Oude Noord-Hollandse

  Oude Noord-Hollandse, een EU beschermd streekproduct. Heerlijk stevig van smaak maar nog wel lekker smeuïg. Minimaal 1 jaar gerijpt in ons eigen rijpingshuis. 

  Lees verder
  Vanaf € 3,50
 3. Extra overjarige Noord-Hollandse

  Extra overjarige Noord-Hollandse kaas, een heerlijk authentiek streekproduct. Met een heerlijke karakteristieke smaak van oude kaas. Minimaal 2 jaar gerijpt in on eigen rijpingshuis, maar toch nog bijzonder romig. 

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 producten
Lees meer Toon minder

De smaak van Noord-Hollandse Kaas

Noord-Hollandse kazen hebben hun smaak te danken aan het klimaat en de ingepolderde grond, welke onder invloed staan van de zee. De zilte grond en de aanwezige zeewind zorgen voor een optimale voedingsbodem voor mals gras. De koeien die in de Noord-Hollandse weiden grazen worden door deze omgeving sterk beïnvloed en geven een rijke, superieure en romige melk. De melk heeft een ziltig tintje, waardoor er later in het productieproces minder zout hoeft wordt toegevoegd. 

Kazen op jonge leeftijd zijn extra vol, romig en soms iets zoeter van smaak. Een oudere Noord-Hollandse kaas brokkelt minder snel, maar heeft wel een heerlijk fruitig en intense smaak. 

Kaas uit Noord-Holland

Noord-Hollandse kaas is een Nederlandse kaas die vrijwel iedereen kent. Bij Hoogendoorn Kaas heeft u ruime keuze uit Noord-Hollandse kazen. Bijvoorbeeld een pittig belegen kaas of een smaakvolle oude kaas. Voor de liefhebbers van een pikant tintje hebben wij tevens overjarige kaas. Noord-Hollandse kaas is heerlijk voor op brood, als toevoeging op een kaasplankje, maar ook voor bij de borrel. Met onze kaas uit Noord-Holland kunt u volop variëren!

Noord-Hollandse kaas kopen

Op jonge leeftijd halen wij de kaas bij de boer vandaan en rijpen wij ze verder in ons rijpingshuis. Iedere kaas is uniek en heeft een bijzondere smaak. Bestel uw favoriete Noord-Hollandse kaas gemakkelijk online op Hoogendoornkaas.nl. Naast onze Boerenkazen, Goudse kazen en onze buitenlandse kazen bezorgen wij ook de lekkerste kaas uit Noord-Holland op ieder gewenst afleveradres in Nederland.