Heerlijke Goudse brokkelkaas: nu voor de onmogelijk lage prijs van maar 9,90 per kilo!

Franse kaas

Franse kaas

Franse kazen, wereldberoemd en ook in Nederland ongekend populair. Dat is natuurlijk helemaal niet gek, want kaas uit Frankrijk is ontzettend lekker. Frankrijk staat bekend om zijn fijnproevers en dat is dan ook weer terug te proeven in de Franse kaasjes. Alle kazen zijn uniek en hebben een geheel eigen smaak en identiteit. Bekijk ons assortiment met Franse kazen en bestel uw favoriet bij Hoogendoorn Kaas online.

Van hoog naar laag sorteren

14 items

per pagina
 1. Rambol Notenkaas

  De Rambol Notenkaas is een smaakvolle mix van romige smeltkaas en knapperige stukjes noten. Heerlijk zacht van smaakt en uitermate geschikt voor op brood of op de kaasplank.

  Lees verder
  Vanaf € 4,99
 2. Roombrie

  De welbekende Franse witteschimmelkaas. Heerlijk vol romig van smaak met een zacht karakter. Erg lekker voor bij de borrel, maar kan ook uitstekend gegeten worden tijdens bijvoorbeeld de lunch.

  Lees verder
  Vanaf € 2,75
 3. Le Rustique Camembert

  Rustique is een bijzondere Franse witte korstkaas, de smaak van dit kaasje is vergelijkbaar met de welbekende Camembert. Heerlijk robuust met een intens karakter. Een traktatie voor iedere kaasliefhebber.

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 4. Chèvre gerijpt

  Gerijpte Franse geitenkaas, gemaakt van verse gepasteuriseerde geitenmelk. Heerlijk zacht met een pikant karakter. Uitstekend te combineren in zowel warme als koude bereidingen. 

  Lees verder
  Vanaf € 4,45
 5. Chèvre gerijpt heel

  Een prachtige hele Franse geitenkaas van ongeveer 1 kilo. Dit pareltje wordt gemaakt verse gepasteuriseerde melk en heeft is heerlijk zacht, maar met een pikant karakter.

  Lees verder
  € 17,90
 6. Chèvre met honing

  Heerlijke Franse geitenkaas, gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk. De kaas wordt gemengd met honing, wat resulteert in een heerlijke zachte en zoete geitenkaas.

  Lees verder
  Vanaf € 4,45
 7. Chèvre met honing heel

  Heerlijke Chèvre met honing van ongeveer 1 kilo. Deze zoete Franse geitenkaas, gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk.

  Lees verder
  € 17,90
 8. Morbier

  Morbier is een heerlijke dessertkaas afkomstig uit het Franse Jura gebergte. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde ochtend- en avondmelk, gescheiden door de kenmerkende zwarte ader. 

  Lees verder
  Vanaf € 4,50
 9. Comté geraspt

  Comté is een pikante rauwmelkse kaas met nootachtige tonen, afkomstig uit het Franse Jura gebergte. Uitermate geschikt om te verwerken in een kaasfondue of om te gebruiken voor het gratineren van warme gerechten.

  Lees verder
  Vanaf € 2,29
 10. Comté

  Comté is een bijzonder kaasje afkomstig uit het Franse Jura gebergte. De kaas wordt gemaakt van rauwe melk en heeft een pikante smaak met nootachtige tonen. Heerlijk voor bij de lunch, in warme gerechten of als smeltkaas.

  Lees verder
  Vanaf € 5,50
 11. Roquefort

  Roquefort is een rauwmelkse Franse blauwschimmelkaas. De kaas wordt op traditionele wijze gemaakt van 100% schapenmelk en heeft een zeer pittige smaak. Een ware traktatie voor iedere kaasliefhebber. 

  Lees verder
  Vanaf € 5,65
 12. Saint Agur

  Saint Agur is een heerlijk blauwaderkaasje afkomstig uit het Franse Auvergne. Dit bijzondere kaasje wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een vol romige en pittige smaak.

  Lees verder
  Vanaf € 4,98
 13. Emmentaler geraspt

  Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. De kaas is in zijn geraspte vorm uitermate geschikt om te verwerken in de keuken.

  Lees verder
  Vanaf € 2,75
 14. Franse Emmentaler

  Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. Kenmerkend zijn de grote ogen, de gaten in de kaas maakt dat dit een van de bekendste gatenkazen ter wereld is.

  Lees verder
  Vanaf € 2,49
Van hoog naar laag sorteren

14 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Franse kaas en haar smaak

Frankrijk kent in totaal meer dan 750 verschillende soorten kaas. De leeftijd van de kaas speelt hierbij een belangrijke rol. Is de kaas goed rijp? Dan komt de smaak helemaal tot zijn recht. Maar ook de wijze waarop de melk is behandeld is van invloed. Rauwe melk geeft de kaas een veel intensere smaak dan gepasteuriseerde melk.

Franse kaassoorten

Franse kazen zijn onder te verdelen naar smaak, afkomst en het type kaas. Op basis van deze eigenschappen kunnen we verschillende families van Franse kazen onderscheiden:

 • Roodbacterie- of gewassenkorstkaas
 • Wittekorst- of witschimmelkaas
 • Halfharde en harde kazen
 • Blauwaderkaas of blauwschimmelkaas
 • Smeltkaas
 • Verse kaas
 • Geitenkaas
 • Schapenkaas

Binnen ons assortiment vindt u de volgende soorten Franse kaas: 

Franse kaas met AOC keurmerk

Het AOC keurmerk, voluit Appellation d'Origine Contrôlée, beschermt de oorsprong van Franse kazen en zorgt ervoor dat deze kazen alleen in bepaalde delen van Frankrijk gemaakt mogen worden. Met dit keurmerk wordt dan ook voorkomen dat er talloze verschillende soorten 'Franse kaasjes' met dezelfde naam op de markt komen.

Voor de meeste Franse kazen geldt dan ook dat als je een specifiek kaasje koopt, dat deze dan ook daadwerkelijk uit de betreffende streek in Frankrijk komt en precies smaakt zoals u verwacht.

Frans kaasplankje

Wie kent het niet? Een kaasplankje met heerlijke Franse kaasjes. In Frankrijk is het gewoonlijk om kaas na een warme maaltijd te eten. Wilt u zelf een kaasplankje samenstellen? Wij geven een aantal tips: 

 1. Kies minimaal 3 soorten kaas voor op het kaasplankje.
 2. Kies kaas in de smaaksterkte van mild tot pittig.
 3. Haal de kaas een half uur van tevoren uit de koelkast, zodat vooral de zachte kaas beter tot hun recht komen.
 4. Begin met de milde kaas en bewaar de meest pittige kaas tot het laatst.
 5. Serveer iets zoets bij de kaas. Denk aan vijgen, fruitchutneys en druiven.
 6. Eet niet een hele kaas van het plankje, maar het is bedoeling dat u 1 of 2 stukjes per soort afsnijdt.

Online Franse kaas kopen

In ons assortiment hebben wij naast kaas uit Frankrijk ook smaakvolle kazen uit Italië, Zwitserland en natuurlijk onze eigen Hollandse kazen. Lekkere en verse kaasjes koopt u eenvoudig, veilig en snel online op Hoogendoornkaas.nl. De kazen worden vacuümverpakt en versturen wij naar ieder gewenst adres in Nederland.