Magere kaas

Magere kaas

Nederland staat bekend om kaas en is een echt ‘kaasland’. Beperkt u het eten van kaas vanwege de calorieën? Niet nodig! De magere kaas varianten bevatten minder vet en zout en zijn daarnaast ontzettend lekker. Probeer eens de Noord Hollandse jonge, belegen of oude kaas af te wisselen met een heerlijk lekkere magere kaas.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
7 producten
 1. Magere jong belegen
  Waardering:
  87%

  Jong belegen 35+ kaas gemaakt van de lekkerste magere melk. Minimaal 12 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op traditionele wijze.

  Lees verder
  Vanaf € 6,98
 2. Pittige magere kaas
  Waardering:
  100%

  Heerlijke pittige 35+ kaas. Gemaakt van de beste magere melk. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op houten planken. 

  Lees verder
  Vanaf € 7,50
 3. Oude magere kaas
  Waardering:
  100%

  Onze oude magere kaas 35+ heeft een stevige pikante smaak en past perfect in een gezonde levensstijl. Minimaal 1 jaar gerijpt in ons eigen rijpingshuis.

  Lees verder
  Vanaf € 7,90
 4. Magere belegen komijnekaas
  Waardering:
  100%

  Heerlijke belegen komijnekaas 35+. Gemaakt van de beste magere melk. Minimaal 16 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis, wat zorgt voor een milde nootachtige smaak. 

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 5. Oude magere komijnekaas

  Van deze oude komijnekaas 35+ zal het hart van menig kaasliefhebber sneller gaan kloppen. Gemaakt van de beste magere melk. Minimaal 1 jaar ligt deze komijnekaas in ons rijpingshuis. Heerlijke kachtig van smaak dankzij de komijnzaadjes. 

  Lees verder
  Vanaf € 3,95
 6. Pan Pan
  Waardering:
  80%

  Pan Pan is een heerlijk smaakvol 20+ komijnekaasje wat bereid wordt volgens traditioneel Leids recept. Pan Pan is laag in vet en hoog op smaak. Ideaal wanneer u verantwoord wilt genieten.

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 7. Magere Boerenkaas

  Heerlijke magere Boerenkaas 30+, lekker pittig van smaak maar met minder vet. Deze kazen rijpen minimaal minimaal 20 weken in ons rijpinshuis.

  Lees verder
  Niet op voorraad
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
7 producten
Lees meer Toon minder

Wat is magere kaas?

Magere kaas is kaas welke minder vet bevat dan volvette kazen. Deze kaassoort bevat voornamelijk eiwit- en vetbestanddelen uit magere melk. Tijdens het productieproces wordt er geen zout aan de kaas toegevoegd. Overigens hebben ze wel de smaak van een volle kaas. Naast dat magere verse kaas ontzettend lekker is, minder vet en minder zout bevat, is deze kaas rijk aan vitamine B. Magere kaas bevat namelijk meer vocht waarin de vitamines voorkomen en hierin uitstekend oplosbaar zijn.

Magere kaassoorten

Magere kaas, oftewel minder vette kaas is een verantwoorde keuze en ontzettend lekker. Hoogendoorn Kaas heeft de lekkerste magere kazen geselecteerd. Van 20+ tot aan 30+ en 35+ magere kaas. En van jong tot oud en met komijn. Voor iedereen hebben wij een geschikte kaas in ons assortiment. Zo kunt u met een gerust hart uw favoriete kaas blijven eten, ook als u aan het afvallen bent.

Magere kaas kopen

Onze magere kazen zijn romig en vol van smaak. Lekker voor op brood, crackers of uit het vuistje. De magere kazen passen binnen een bewust eetpatroon. Bestel uw favoriete magere kaas en wij zorgen dat de kaas vacuüm verpakt op het gewenste afleveradres wordt bezorgd. Probeer ook eens onze andere Nederlandse kazen en buitenlandse kaasjes.