Wist u dat u bij besteding vanaf €50 binnen Nederland geen verzendkosten betaald?

Biologische kaas

Biologische kaas

De biologische kazen binnen ons assortiment zijn puur natuurlijk en 100% biologisch. De kaas is afkomstig van biologisch gehouden koeien. Tijdens de productie van kaas wordt dan ook enkel gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Beleg een heerlijke plak boerenbrood met een plakje biologische kaas of geniet van de kaas bij de borrel. Uw favoriete biologische kaas bestelt u eenvoudig en veilig online bij Hoogendoorn Kaas.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
2 producten
 1. Jersey kaas jong belegen

  Jersey kaas, heerlijke biologische kaas gemaakt van de melk van Jerseykoeien. Heerlijk vol romig van smaak. Minimaal 8 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  Vanaf € 4,90
 2. Jersey kaas extra belegen

  Biologische extra belegen kaas gemaakt van de melk van Jerseykoeien. Krachtig en bijzonder romig van smaak. Minimaal 26 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  Vanaf € 5,65
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
2 producten
Lees meer Toon minder

Het verschil tussen gewone en biologische kaas

De markt van biologisch vers blijft groeien. Duurzaam eten wordt steeds populairder en het aanbod wordt groter. Biologische kaas en gewone kaas verschillen van elkaar omdat de koe een heel ander leven heeft. Maar wat doen de biologische veehouders anders? 

 • De koeien grazen op een groene en onbespoten weide.
 • Biologische koeien krijgen meer ruimte dan in een gangbare veehouderij.
 • De koeien krijgen voer zonder kunstmatige toevoegingen.
 • Kalveren krijgen geen kunstmelk, maar echt melk van de koe.
 • Voor de bemesting wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest.
 • Biologische kaas wordt geproduceerd zonder extra toevoegingen.
 • Het rijpingsproces wordt niet geforceerd.

Biologische kaas is een bewuste keuze. Het is een keuze die beter is voor het dierenwelzijn en voor het milieu. Naast het feit dat biologische kaas een verantwoorde kaas is, is het tevens een ontzettend lekkere kaas. Dit alles is te danken aan het 100% gebruik van producten uit de natuur.

Vegetarische of biologische kaas

Belangrijk om te weten is dat een biologische kaas niet hetzelfde is als een vegetarische kaas. Bij de productie van biologische kaas kan er namelijk gewoon gebruik gemaakt worden van dierlijk stremsel. Bij vegetarische kaas wordt er enkel gebruikgemaakt van vegetarisch stremsel.

Echter, vaak wordt er bij de productie van biologische kaas wel rekening mee gehouden en gebruikt de boer vaak vegetarisch stremsel.

Biologische kaas kopen

Binnen ons assortiment vindt u diverse soorten biologische kaas. Van belegen tot aan extra belegen en biologische geitenkaas. Geniet van de pure en smaakvolle kaas met het grootste gemak: wij bezorgen kaas op ieder gewenst adres in Nederland. U hoeft er de deur niet voor uit. Hollandse en buitenlandse kazen bestelt u gemakkelijk en snel bij ons online.