Biologische kaas

Biologische kaas

De biologische kazen binnen ons assortiment zijn puur natuurlijk en 100% biologisch. De kaas is afkomstig van biologisch gehouden koeien. Tijdens de productie van kaas wordt dan ook enkel gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Beleg een heerlijke plak boerenbrood met een plakje biologische kaas of geniet van de kaas bij de borrel. Uw favoriete biologische kaas bestelt u eenvoudig en veilig online bij Hoogendoorn Kaas.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten
 1. Oude Jersey Kaas
  Waardering:
  100%

  Echte oude Jersey kaas: oude kaas gemaakt van melk van Jerseykoeien. Romig oud en vol van smaak. Zeer geschikt om op allerlei manieren te verwerken en serveren.

   

  Lees verder
  € 4,99
 2. Jersey kaas jong belegen
  Waardering:
  100%

  Jersey kaas, heerlijke biologische kaas gemaakt van de melk van Jerseykoeien. Heerlijk vol romig van smaak. Minimaal 8 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  € 5,50
 3. Jersey kaas extra belegen
  Waardering:
  90%

  Biologische extra belegen kaas gemaakt van de melk van Jerseykoeien. Krachtig en bijzonder romig van smaak. Minimaal 26 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  € 5,95
 4. Biologisch Kaaspakket

  Ontdek de heerlijke smaak van ons biologisch kaaspakket! Een selectie van Jersey kazen, waaronder extra belegen, jong belegen en oude kaas. Verpakt in een mooie doos en inclusief biologisch Schulp sap. Bestel nu en geniet van deze verrukkelijke combinatie!

  Lees verder
  € 29,95
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten
Lees meer Toon minder

Het verschil tussen gewone en biologische kaas

De markt van biologisch vers blijft groeien. Duurzaam eten wordt steeds populairder en het aanbod wordt groter. Biologische kaas en gewone kaas verschillen van elkaar omdat de koe een heel ander leven heeft. Maar wat doen de biologische veehouders anders?

 • De koeien grazen op een groene en onbespoten weide.
 • Biologische koeien krijgen meer ruimte dan in een gangbare veehouderij.
 • De koeien krijgen voer zonder kunstmatige toevoegingen.
 • Kalveren krijgen geen kunstmelk, maar echt melk van de koe.
 • Voor de bemesting wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest.
 • Biologische kaas wordt geproduceerd zonder extra toevoegingen.
 • Het rijpingsproces wordt niet geforceerd.

Biologische kaas is een bewuste keuze. Het is een keuze die beter is voor het dierenwelzijn en voor het milieu. Naast het feit dat biologische kaas een verantwoorde kaas is, is het tevens een ontzettend lekkere kaas. Dit alles is te danken aan het 100% gebruik van producten uit de natuur.

Vegetarische of biologische kaas

Belangrijk om te weten is dat een biologische kaas niet hetzelfde is als een vegetarische kaas. Bij de productie van biologische kaas kan er namelijk gewoon gebruik gemaakt worden van dierlijk stremsel. Bij vegetarische kaas wordt er enkel gebruikgemaakt van vegetarisch stremsel.

Echter, vaak wordt er bij de productie van bio kaas wel rekening mee gehouden en gebruikt de boer vaak vegetarisch stremsel.

Biologische kaas online bestellen

Binnen ons online assortiment kunt u diverse soorten biologische kazen bestellen. Van belegen tot aan extra belegen en biologische geitenkaas. Zo is onze jerseykaas ook biologisch verkrijgbaar, gemaakt van de melk van de Jersey koeien.

Geniet van de pure en smaakvolle kaas met het grootste gemak: wij bezorgen kaas op ieder gewenst adres in Nederland. U hoeft er de deur niet voor uit. Hollandse en buitenlandse kazen koopt u gemakkelijk en snel bij ons online.

Veelgestelde vragen

Wat is biologische kaas?

Biologische koeienkaas is afkomstig van biologisch gehouden koeien. Deze koeien staan veel buiten en hebben binnen voldoende beweegruimte. Tijdens de productie van de kaas wordt er alleen gebruik gemaakt van biologische producten. Hierdoor is biologische kaas een bewuste keuze! Beter voor het milieu en dierenwelzijn.

Wat eten biologische melkkoeien?

Biologische melkkoeien krijgen uiteraard vers gras te eten. Daarnaast krijgen ze ook biologisch ruwvoer en kuilvoer te eten. Van dit voedsel moet de boer minstens 60% zelf telen of uit de regio halen. Veel boeren telen het voedsel dan ook zelf. Dit is om de voedselkilometers te beperken.

Is biologische kaas vegetarisch?

Biologische kaas is niet per definitie vegetarisch, dit is vaak wel het geval maar niet altijd. Standaard wordt kaas gemaakt met het stremsel uit de maag van een kalf. Hiervoor wordt het kalf niet gedood, dit is een bijproduct van de slacht. Als het streng bekeken wordt is de kaas niet vegetarisch, maar dit is echter een persoonlijke beslissing.