Geitenkaas

Geitenkaas

Geitenkaas gemaakt van de meest verse geitenmelk. Geitenkaas is verkrijgbaar in verschillende varianten. Van zacht tot zeer hard, van kortgerijpt tot lang gerijpt en van gewassen korst tot zonder korst. Hoogendoorn Kaas heeft een brede selectie met de lekkerste geitenkaas. Bestel uw favoriete geitenkaas bij ons online en proef de smaakvolle pure smaken.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
9 producten
 1. Boeren geitenkaas

  Heerlijke pikant belegen boeren geitenkaas. Gemaakt van echte verse geitenmelk en is heerlijk om door diverse gerechten te verwerken zoals salades of gewoon op een boterham.

  Lees verder
  Vanaf € 2,98
 2. Blije Geit Fenegriek

  Heerlijke geitenkaas met fenegriek. Geitenkaas met een nootachtige smaak wat hem dieaal maakt voor bij de borrel.

  Lees verder
  Vanaf € 4,75
 3. Hollandse Blauwe geitenkaas

  Hollandse blauwaderkaas, gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk. Heerlijk pikant van smaak en perfect op een kaasplankje of verwerkt in een salade.

  Lees verder
  Vanaf € 5,45
 4. Hollandse oude geitenkaas

  Overheerlijke Hollandse oude geitenkaas. Krachtig van smaak met extra veel pit. Deze bijzondere kaas wordt minimaal 1 jaar gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  Vanaf € 3,95
 5. Hollandse belegen geitenkaas

  Minimaal 20 weken krijgen onze Hollandse belegen geitenkazen de tijd om te rijpen in ons rijpingshuis. Bijzonder smaakvol en lekker pittig.

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 6. Hollandse jonge geitenkaas

  Heerlijke jonge Hollandse geitenkaas. Heerlijk mild en romig van smaak. Gerijpt voor minimaal 8 weken in ons traditionele rijpingshuis.

  Lees verder
  Vanaf € 3,50
 7. Geitenkaas met truffel

  Wanneer u zin heeft in een bijzonder stukje geitenkaas, probeer dan eens geitenkaas met truffel. Intens en smeuïg van smaak. Die moet u een keer geprobeerd hebben. 

  Lees verder
  Vanaf € 6,25
 8. Hollandse geitenkaas met kruiden

  Een prachtige geitenkaas, verrijkt met overheerlijke tuinkruiden. Heerlijk fris en kruidig van smaak. Minimaal 12 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  Vanaf € 4,75
 9. Fenegriek geitenkaas

  Heerlijke romige geitenkaas verrijkt met fenegriek zaden. Bijzonder nootachtig en kruidig van smaak. Minimaal 12 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  Vanaf € 5,75
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
9 producten
Lees meer Toon minder

Eigenschappen van geitenkaas

Verse geitenmelk is beperkt houdbaar waardoor het vaak verwerkt wordt tot kaas. Eenmaal verwerkt tot kaas is de het langer houdbaar wat vooral vroeger een groot voordeel was. Door kaas te maken van de melk van de geit blijven de waardevolle mineralen en vitamines behouden, én bederft de melk niet zo snel.

Geitenkaas is daarnaast makkelijker verteerbaar dan kaas van koemelk. Dit komt doordat de vetzuurmoleculen in geitenkaas kleiner zijn welke het lichaam beter kan verwerken.

De kenmerkende lichte kleur van geitenkaas

Geitenkaas is een uitstekend alternatief voor mensen met een koemelkallergie. Geitenkaas is over het algemeen te herkennen aan zijn lichte (bijna witte) kleur. Deze kleur heeft kaas van geitenmelk te danken aan een gezonde eigenschap van de geit: het stofje cartogeen wordt omgezet in vitamine A.

Dit stofje zorgt er in koemelk voor dat er een gele of roodachtige kleur ontstaat. Doordat geiten dit stofje omzetten in vitamine A is het dus minder aanwezig in de kaas waardoor de gele of rooadachtige kleur minder tot niet aanwezig is.

Harde geitenkaas en zachte geitenkaas

Geitenkaas is in diverse varianten verkrijgbaar. Harde geitenkaas komt over het algemeen van Hollandse bodem en zachte geitenkaas komt doorgaans uit het buitenland. Proef de uitgesproken zuivere, milde en verrassende smaaktonen van geitenkaas. Heerlijk voor op brood, in salades of als toevoeging op een kaasplankje.

Geitenkaas verwerken

Geitenkaas is uitermate geschikt om op smaak gebracht te worden met verschillende kruiden en smaakmakers. Ons assortiment geitenkazen bestaat dan ook uit verschillende unieke geitenkazen met ieder hun verrassende smaaktonen.

Kies voor een geitenkaas met truffel, een blauwe geitenkaas of een geitenkaas met fenegriek. Genoeg soorten en smaken om optimaal van deze heerlijke kaassoort te kunnen blijven genieten.

Geitenkaas kopen

Bij Hoogendoorn Kaas vindt u smaakvolle verse geitenkazen van hoogwaardige kwaliteit. De kazen rijpen vanaf jonge leeftijd in ons rijpingshuis verder en wij snijden de kaas voor u vers van het mes. Alle Nederlandse en buitenlandse kazen bestelt u eenvoudig, veilig en snel online op hoogendoornkaas.nl.