Jonge kaas

De verschillende kaassoorten zijn onder te verdelen per leeftijd. Om kaas meer smaak te geven, worden deze voor een aantal weken of jaren gerijpt. Jonge kaas is fris, romig en zacht van smaak. De kaas wordt circa 4 weken gerijpt in het rijpingshuis. Binnen ons assortiment vindt u heerlijk jonge Goudse kaas. Bestellen doet u eenvoudig en veilig bij ons online op Hoogendoornkaas.nl.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
2 producten
 1. Jonge Goudse kaas

  Overheerlijke Goudse jonge kaas volgens traditioneel Nederlands recept. De jonge kaas wordt slechts vier weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke, milde romige smaak.

  Lees verder
  Vanaf € 4,45
 2. Hollandse jonge geitenkaas

  Heerlijke jonge Hollandse geitenkaas. Heerlijk mild en romig van smaak. Gerijpt voor minimaal 8 weken in ons traditionele rijpingshuis.

  Lees verder
  Vanaf € 3,50
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
2 producten
Lees meer Toon minder

Jonge kaas

Jonge kaas is een van de populairste kaassoorten in Nederland, maar ook in het buitenland. Jonge kaas is een kaas die circa 4 weken de tijd heeft gekregen om te rijpen. Een kort rijpingsproces zorgt ervoor dat de kaas heerlijk smeuïg, romig en zacht van smaak is. Niet voor niets dat bijna iedereen gek is op een heerlijk jong kaasje!

Jonge kaas op brood of uit het vuistje

De zachte smaak en de heerlijk zachte structuur zorgt ervoor dat jonge kaas op veel manieren gegeten kan worden. Zo is jonge kaas goed te verwerken in warme gerechten, smaakt hij heerlijk op een boterham en is het een absolute topper op de borrelplank.

Houdt u niet van een uitgesproken smaak? Dan is een jonge kaas een uitstekende optie voor u. Onze jonge kaas is rijk aan vitamine A, B en D waardoor u meteen goede vitamines binnenkrijgt.

Jonge kaas gezond

Bent u groot liefhebber van kaas? En eet u veel kaas? Dan is het vaak aan te raden om een jonge kaas te verkiezen boven een oude kaas. Hoe langer een kaas rijpt, des te 'hoger' het vetgehalte. Dit komt doordat de rijping ervoor zorgt dat het vocht uit de kaas verdwijnt. Zo blijf er meer droge stof over war rijker is aan vet.

Wilt u echt de magerste kaas die er is? Kies dan voor onze magere kazen.

Jonge kaas kopen

Onze jonge kaas is heerlijk voor op brood, voor bij de borrel of als garnering voor diverse gerechten. Wij snijden uw jonge kaas vers van het mes, waarna deze vacuümverpakt wordt. Door de stevige structuur van de kaas zijn deze zeer geschikt om per post te verzenden. Bestel uw favoriete jonge Goudse kaas snel en gemakkelijk online op Hoogendoornkaas.nl.