Jonge kaas

Jonge kaas

De verschillende kaassoorten zijn onder te verdelen per leeftijd. Om kaas meer smaak te geven, worden deze voor een aantal weken of jaren gerijpt. Jonge kaas is fris, romig en zacht van smaak. De kaas wordt circa 4 weken gerijpt in het rijpingshuis. Binnen ons assortiment vindt u heerlijk jonge Goudse kaas. Bestellen doet u eenvoudig en veilig bij ons online op Hoogendoornkaas.nl.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
2 producten
 1. Hollandse jonge geitenkaas
  Waardering:
  100%

  Jonge geitenkaas die minimaal 8 weken de tijd heeft gehad om op traditionele wijze te rijpen in ons rijpingshuis. Bijzonder smaakvol en lekker pittig, ideaal voor de kaasplank of door warme gerechten.

  Lees verder
  Regular Price € 3,90 € 3,90
 2. Jonge kaas Goudse
  Waardering:
  90%

  Overheerlijke Goudse jonge kaas volgens traditioneel Nederlands recept. De jonge kaas wordt slechts vier weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke, milde en romige smaak.

  Lees verder
  Regular Price € 5,75 € 5,75
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
2 producten
Lees meer Toon minder

Eigenschappen van jonge kazen

Jonge kaas is in zowel binnen- als buitenland een van de populairste kaassoorten. Kenmerkend aan jonge kaas is dat hij circa 4 weken de tijd krijgt om te rijpen. Vanaf een rijpingstijd van 8 weken valt een kaas niet meer onder jonge kazen, maar onder jong belegen kazen.

Het korte rijpingsproces van 4 weken zorgt ervoor dat de kaas een heerlijk smeuïge, romige en zachte smaak krijgt. Het is dan ook niet voor niets dat bijna iedereen gek is op een heerlijk jong kaasje!

Jonge kaas op brood of uit het vuistje

De zachte smaak en de heerlijk zachte structuur zorgen ervoor dat jonge kaas op veel manieren gegeten kan worden. Zo is jonge kaas uitstekend te verwerken in warme gerechten, smaakt hij heerlijk op een boterham en is het een absolute topper op de borrelplank.

Jonge kaas kopen

Al onze jonge kazen snijden wij vers van het mes, waarna deze vacuümverpakt wordt. Door de stevige structuur van de kaas zijn deze zeer geschikt om per post te verzenden. Bestel uw favoriete jonge Goudse kaas snel en gemakkelijk online op Hoogendoornkaas.nl.