Goudse kaas

Goudse kaas

De meest gegeten kaas in Nederland is de Goudse Kaas. Deze kaas heeft zijn naam te danken aan het feit dat de kaas al eeuwenlang in Gouda wordt verhandeld. De Goudse kaas binnen ons assortiment wordt in Nederland gemaakt van verse Nederlandse koemelk. Heerlijk voor op brood, als onderdeel van een kaasplankje of geraspt over pasta.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
23 producten
 1. Jonge kaas Goudse
  Waardering:
  90%

  Overheerlijke Goudse jonge kaas volgens traditioneel Nederlands recept. De jonge kaas wordt slechts vier weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke, milde en romige smaak.

  Lees verder
  Regular Price € 5,75 € 5,75
 2. Goudse kaas jong belegen
  Waardering:
  97%

  Goudse kaas jong belegen. Deze heerlijke jong belegen kaas wordt 8 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke, milde romige smaak.

  Lees verder
  Regular Price € 5,99 € 5,99
 3. Goudse kaas belegen
  Waardering:
  94%

  Heerlijke Goudse belegen kaas. Onze belegen kazen worden op traditionele wijze gerijpt voor 16 weken, wat zorgt voor een heerlijke licht pikante smaak.

  Lees verder
  Regular Price € 6,99 € 6,99
 4. Goudse kaas extra belegen
  Waardering:
  93%

  Extra belegen Goudse kaas voor de ultieme kaasliefhebber. Onze extra belegen kazen worden minimaal 26 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke pittige bite.

  Lees verder
  Regular Price € 7,49 € 7,49
 5. Goudse kaas oud snijdbaar
  Waardering:
  94%

  Minimaal een jaar gerijpt in ons traditionele rijpingshuis. Heerlijke pikante kazen met een intense smaaksensatie. Fantastisch voor op brood maar ook een ware traktatie op een kaasplankje.

  Lees verder
  Regular Price € 7,49 € 7,49
 6. Goudse brokkelkaas overjarig
  Waardering:
  94%

  Zeer pittige Goudse brokkelkaas. Minimaal 3 jaar gerijpt in ons eigen traditionele rijpingshuis. Heerlijk voor bij de borrel of gewoon lekker uit het vuistje. 

  Lees verder
  Regular Price € 7,99 € 7,99
 7. Goudse Kaaspakket
  Waardering:
  93%

  4 stukken kaas van 500 gram per stuk uit Gouda en omgeving met een leuk doosje om de kazen in te presenteren bij de borrel of om te geven als cadeau. Geschikt om van te genieten op een verse boterham of uit het vuistje bij de borrel.

  Lees verder
  € 26,99
 8. Goudse Kaaspakket Luxe
  Waardering:
  100%

  Het Goudse kaaspakket is samengesteld van onze meest authentieke Goudse kazen. Verpakt in een prachtige doos, bevat dit pakket vier verschillende kazen van elk 400 gram. Perfect voor een gezellige borrelavond of als cadeau.

  Lees verder
  € 39,95
 9. Boeren kaasje kilo
  Waardering:
  93%

  Een boeren kaasje van een kilo: een echt streekproduct met een zachte en romige smaak. Het leukste kaasje om cadeau te geven of om aan te snijden tijdens een feestje. Lekker voor op brood en op de kaasplank!

  Lees verder
  € 10,90
 10. Edammer kaasje
  Waardering:
  96%

  Wie kent hem niet? Het Edammer bolkaasje. Een kaas van zo’n 1,5kg dat ook buiten de Nederlandse grenzen populair is. Deze kaas heeft een neutrale romige smaak met een ziltige ondertoon en is super leuk om cadeau te geven.

  Lees verder
  € 15,95
 11. Komijne Blokkaas
  Waardering:
  96%

  Korstloze 40+ komijnekaas in de vorm van een blok. Een rijke komijnekaas die bijzonder smeuïg is. Ook wel komijne blokkaas of korstloze komijnekaas genoemd.

  Lees verder
  € 2,75
 12. Schuitje Rotterdammert

  Dit schuit Rotterdamsche Oude is een bijzonder kaasje met een heerlijk robuust karakter. Erg lekker in combinatie met een goed glas rode port. Dit schuitje is ideaal om cadeau te doen aan vrienden, maar ook aan die fijne buur of een collega.

  Lees verder
  € 6,95
  Niet op voorraad
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
23 producten
Lees meer Toon minder

Hollandse Goudse kaas

Al eeuwenlang wordt de kaas gemaakt in Nederland en verhandeld in Gouda. Daar heeft deze kaas zijn naam dan ook aan te danken. De echte Hollandse Goudse kaas is sinds 2010 een beschermt product. Geen enkel ander land mag zijn kaas sinds dien ‘Gouda Holland’ noemen, enkel ‘Gouda kaas’. Om er zeker van te zijn dat u geniet van een stuk échte Goudse kaas uit Nederland is het belangrijk op te letten dat de kaas het Gouda Holland keurmark draagt. 

Goudse kaas met de welbekende wielvorm kan variëren van 1,5 tot 16 kg. Een hele Goudse kaas kopen is dus zeker mogelijk. Onze Goudse kazen zijn rijk aan calcium, vitamine A, B, D en K. De hoeveelheid vitamine K2 is beduidend meer dan in andere kaassoorten.

Kenmerken van Goudse Kaas

Goudse kaas behoort tot de populairste kazen binnen Nederland. Dagelijks genieten mensen van deze bijzondere Nederlandse kaas. Maar waarom behoort de Goudse kaas tot de meest gegeten en populairste kaas? Onderstaande kenmerken maken de Goudse kaas uniek:

 • Het is een 100% Nederlands product.
 • Alleen het melk van Nederlandse koeien wordt gebruikt.
 • Goudse kaas wordt bereid volgens traditioneel Hollands recept.
 • De kaas wordt voor een karakteristieke smaak op houten planken gerijpt.
 • Goudse kaas heeft een constante kwaliteit.

Smaakvolle Goudse kaas online kopen

Bij Hoogendoorn Kaas vindt u Goudse kaas van hoogwaardige kwaliteit. Op jonge leeftijd halen wij de kaas bij de boer vandaan en rijpen wij deze verder in ons rijpingshuis. Door de kazen zelf verder te rijpen, krijgen de Goudse varianten een unieke smaak. Binnen ons assortiment vindt u onder andere belegen, oude, overjarige en jonge Goudse kazen. Goudse kaas kopen doet u gemakkelijk bij ons online en laat de kaas op ieder gewenst afleveradres in Nederland bezorgen.