Goudse kaas

Goudse kaas

De meest gegeten kaas in Nederland is de Goudse Kaas. Deze kaas heeft de naam te danken aan het feit dat de kaas al eeuwenlang in Gouda wordt verhandeld. De Goudse kaas binnen ons assortiment wordt Nederland gemaakte kaas van verse Nederlandse koemelk. Het is een veelzijdige kaas waar op diverse manieren van kunt genieten. Heerlijk voor op brood, als onderdeel van een kaasplankje of geraspt over pasta. Bestel uw favoriete Goudse kaas eenvoudig en veilig online bij Hoogendoorn Kaas.

Van hoog naar laag sorteren

9 items

per pagina
 1. Gesneden jong belegen kaas

  Gesneden Goudse jonge kaas in een verpakking van ongeveer 1 kilo. De plakjes kaas zijn dakpansgewijs gestapeld voor een gemakkelijke verwerking voor in de horeca of gewoon thuis.

  Lees verder
  € 6,95
 2. Jong belegen hotelblok

  Deze traditioneel gerijpte jong belegen Goudse kaas is de ideale basis voor plakken, blokjes en om te raspen. Voor nog meer gemak is de kaas alvast ontdaan van zijn korst.

  Lees verder
  € 25,95
 3. Goudse kaas jong belegen

  Goudse kaas jong belegen. Deze heerlijke jong belegen kaas wordt 8 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke, milde romige smaak.

  Lees verder
  Vanaf € 0,89
 4. Goudse jonge kaas

  Overheerlijke Goudse jonge kaas volgens traditioneel Nederlands recept. De jonge kaas wordt slechts vier weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke, milde romige smaak.

  Lees verder
  Vanaf € 0,89
 5. De Rotterdamsche Oude

  De Rotterdamsche Oude is een bijzonder kaasje met een heerlijk robuust karakter. Erg lekker in combinatie met een goed glas rode port. Het zoete karakter van de port in combinatie met de kaas is een feestje.

  Lees verder
  Vanaf € 1,29
 6. Goudse brokkelkaas overjarig

  Zeer pittige Goudse brokkelkaas. Minimaal 3 jaar gerijpt in ons eigen traditionele rijpingshuis. Heerlijk voor bij de borrel of gewoon lekker uit het vuistje. 

  Lees verder
  Vanaf € 1,39
 7. Goudse kaas oud snijdbaar

  Minimaal een jaar gerijpt in ons traditionele rijpingshuis. Heerlijke pikante kazen met een intense smaaksensatie. Fantastisch voor op brood maar ook een ware traktatie op een kaasplankje.

  Lees verder
  Vanaf € 1,29
 8. Goudse kaas extra belegen

  Extra belegen Goudse kaas voor de ultieme kaasliefhebber. Onze extra belegen kazen worden minimaal 26 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke pittige bite.

  Lees verder
  Vanaf € 1,19
 9. Goudse kaas belegen

  Heerlijke Goudse belegen kaas. Onze belegen kazen worden op traditionele wijze gerijpt voor 16 weken, wat zorgt voor een heerlijke licht pikante smaak.

  Lees verder
  Vanaf € 1,09
Van hoog naar laag sorteren

9 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Hollandse Goudse kaas

Al eeuwenlang wordt de kaas gemaakt in Nederland en verhandeld in Gouda. Daar heeft deze kaas zijn naam dan ook aan te danken. De echte Hollandse Goudse kaas is sinds 2010 een beschermt product. Geen enkel ander land mag zijn kaas ‘Gouda Holland’ noemen, enkel ‘Gouda kaas’. Goudse kaas, de welbekende wielvorm kan variëren van 1,5 tot 16 kg. Onze Goudse kazen zijn rijk aan calcium, vitamine A, B, D en K. De hoeveelheid vitamine K2 is beduidend meer dan in andere kaassoorten.

Kenmerken van Goudse Kaas

Goudse kaas behoort tot de populairste kaas binnen Nederland. Dagelijks genieten mensen van deze bijzondere Nederlandse kaas. Maar waarom behoort de Goudse kaas tot de meest gegeten en populairste kaas? Onderstaande kenmerken maken de Goudse kaas uniek:

 • Het is een 100% Nederlands product.
 • Alleen het melk van Nederlandse koeien wordt gebruikt.
 • Goudse kaas wordt bereid volgens traditioneel Hollands recept.
 • De kaas wordt voor een karakteristieke smaak op houten planken gerijpt.
 • Goudse kaas heeft een constante kwaliteit.

Smaakvolle Goudse kaas kopen

Bij Hoogendoorn Kaas vindt u Goudse kaas van hoogwaardige kwaliteit. Op jonge leeftijd halen wij de kaas bij de boer vandaan en rijpen wij deze verder in onze rijpingshuis. Door de kazen zelf verder te rijpen, krijgen de Goudse varianten een unieke smaak. Binnen ons assortiment vindt u onder andere jonge, belegen, oude en overjarige kazen. Bestel uw Goudse kaas gemakkelijk bij ons online en laat de kaas op ieder gewenst afleveradres in Nederland bezorgen.