(Half) harde kaas

(Half) harde kaas

Halfharde en harde buitenlandse kazen hebben een stevig structuur, welke zij te danken hebben aan de rijpingsduur. De harde kazen zijn qua structuur nog steviger dan de halfharde varianten. Onze (half) harde kazen zijn voornamelijk afkomstig uit landen, zoals Frankrijk, Italië en Zwitserland. Bekijk ons assortiment en bestel uw favoriete kaas online op Hoogendoornkaas.nl.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
14 producten
 1. Parmesan Reggiano
  Waardering:
  100%

  Authentieke Parmigiano Reggiano, een heerlijke harde Italiaanse kaas van rauwe koemelk, 12 maanden gerijpt. Perfect voor diverse gerechten.

  Lees verder
  € 6,25
 2. Trappisten kaas
  Waardering:
  98%

  Heerlijke abdijkaas afkomstig uit het West-Vlaamse Gent. Fluweel zacht en lekker romig van smaak. Ideaal voor bij de borrel of op een kaasplankje.

  Lees verder
  € 5,45
 3. Manchego
  Waardering:
  93%

  Heerlijke harde Spaanse kaas, gemaakt van schapenmelk. Een prachtig streekproduct wat beschermd wordt door de Europese Unie. Uitermate geschikt voor bij de borrel, maar ook prima te verwerken in verschillende gerechten.

  Lees verder
  € 5,45
 4. Grana Padano (Parmesan)
  Waardering:
  97%

  Grana Padano is een heerlijke Italiaanse Parmezaanse brokkelkaas. De kenmerken van een Parmezaanse kaas is dat hij minimaal 18 maanden heeft gerijpt. Dit resulteert in een heerlijke robuuste smaak.

  Lees verder
  € 4,95
 5. Pecorino met truffel
  Waardering:
  95%

  Deze Italiaanse schapenkaas is rijkelijk geïnjecteerd met heerlijke zwarte truffels. Een unieke delicatesse met een intens pittig karakter. Een ware sensatie voor de echte kaasliefhebber.  

  Lees verder
  € 4,49
 6. Morbier
  Waardering:
  98%

  Morbier is een heerlijke dessertkaas afkomstig uit het Franse Jura gebergte. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde ochtend- en avondmelk, gescheiden door de kenmerkende zwarte ader. 

  Lees verder
  € 4,50
  • Voor 15.00 besteld, binnen 24 uur verzonden
  • Meer dan 80 jaar ervaring
  • Iedere week op de markt
 7. Comté
  Waardering:
  93%

  Comté is een bijzonder kaasje afkomstig uit het Franse Jura gebergte. Comté kaas wordt gemaakt van rauwe melk en heeft een pikante smaak met nootachtige tonen. Heerlijk voor bij de lunch, in warme gerechten of als smeltkaas.

  Lees verder
  € 6,25
 8. Gruyère
  Waardering:
  92%

  Misschien wel een van de bekendste kazen ter wereld. Gruyère is een zeer bijzondere kaas die een volromig mondgevoel geeft en een zeer unieke aromatische pikante smaak heeft. 

  Lees verder
  € 6,25
 9. Franse Emmentaler
  Waardering:
  95%

  Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. Kenmerkend zijn de grote ogen, de gaten in de kaas maakt dat dit een van de bekendste gatenkazen ter wereld is.

  Lees verder
  € 3,99
 10. Pecorino Romano
  Waardering:
  80%

  Pecorino Romano staat bekend als een heerlijke harde, zoute Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk. De intens zilte smaak komt doordat de kazen tijdens de bereiding gewassen wordt in zeewater.

  Lees verder
  € 6,85
 11. Comté geraspt
  Waardering:
  100%

  Comté is een pikante rauwmelkse kaas met nootachtige tonen, afkomstig uit het Franse Jura gebergte. Uitermate geschikt om te verwerken in een kaasfondue of om te gebruiken voor het gratineren van warme gerechten.

  Lees verder
  € 2,59
 12. Gruyère geraspt

  Gruyère is een wereldberoemde Zwitserse harde kaas. De kaas geeft een volromig mondgevoel en heeft een heerlijke aromatische pikante smaak. Speciaal voor u geraspt zodat u hem met het grootste gemak kunt verwerken in verschillende gerechten. 

  Lees verder
  € 2,59
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
14 producten
Lees meer Toon minder

Wat is een harde kaas?

Harde kazen zijn heerlijke kazen met een stevige structuur. Dit komt voornamelijk door een langere rijping, waardoor de kaas minder vocht bevat en des te harder de kaas wordt. Onze harde kazen worden met een traditionele stremming geproduceerd en dit zorgt ervoor dat de smaak van de kaas het best tot zijn recht komt. Gebruik een harde kaas bijvoorbeeld om te raspen, te krullen, te koken of om een lekker blokje kaas te serveren. 

Heerlijke harde kaassoorten

Wat zijn harde kazen? In ons assortiment hebben wij de bekende harde kazen Gruyère en de Emmentaler. Opzoek naar een harde Italiaanse kaas? Ga voor de Grana Padano of Pecorino met truffel. Beide uitermate geschikt voor een kaasplankje.

Een halfharde kaas voor op het kaasplankje

Halfharde buitenlandse kazen zitten qua structuur tussen de zachte en harde varianten in. De kaas krijgt minstens twee maanden de tijd om te rijpen en heeft een stevig en pittige smaak. Halfharde kaas behoudt meer vocht dan een harde kaas, omdat het rijpingsproces korter is.

Met dit kaassoort kunt u volop variëren en maakt u de lekkerste gerechten. Serveer een halfharde kaas bijvoorbeeld op een kaasplankje, verwerk het in een ovenschotel of neem een stukje kaas uit het vuistje. Kernhem, Trappistenkaas en Morbier zijn voorbeelden van een halfharde kaas. 

Harde en halfharde kazen kopen

De buitenlandse kazen uit ons assortiment koopt u eenvoudig en veilig bij ons online. Al onze kaas verpakken wij vers en versturen wij naar het gewenste afleveradres in Nederland. Op zoek naar een origineel cadeau om iemand te verrassen? Geef dan een heerlijke kaaspakket cadeau. Uniek, leuk en natuurlijk ontzettend lekker.