(Half) harde kaas

(Half) harde kaas

Halfharde en harde buitenlandse kazen hebben een stevig structuur, welke zij te danken hebben aan de rijpingsduur. De harde kazen zijn qua structuur nog steviger dan de halfharde varianten. Dit komt voornamelijk door een langere rijping, waardoor de kaas minder vocht bevat en des te harder de kaas wordt. Onze (half) harde kazen zijn voornamelijk afkomstig uit landen, zoals Frankrijk, Italië en Zwitserland. Bekijk ons assortiment en bestel uw favoriete kaas online op Hoogendoornkaas.nl.

Van hoog naar laag sorteren

14 items

per pagina
  1. Morbier

    Morbier is een heerlijke dessertkaas afkomstig uit het Franse Jura gebergte. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde ochtend- en avondmelk, gescheiden door de kenmerkende zwarte ader. 

    Lees verder
    Vanaf € 1,79
  2. Trappisten kaas

    Heerlijke abdijkaas afkomstig uit het West-Vlaamse Gent. Fluweel zacht en lekker romig van smaak. Ideaal voor bij de borrel of op een kaasplankje.

    Lees verder
    Vanaf € 1,79
  3. Comté geraspt

    Comté is een pikante rauwmelkse kaas met nootachtige tonen, afkomstig uit het Franse Jura gebergte. Uitermate geschikt om te verwerken in een kaasfondue of om te gebruiken voor het gratineren van warme gerechten.

    Lees verder
    Vanaf € 2,29
  4. Comté

    Comté is een bijzonder kaasje afkomstig uit het Franse Jura gebergte. De kaas wordt gemaakt van rauwe melk en heeft een pikante smaak met nootachtige tonen. Heerlijk voor bij de lunch, in warme gerechten of als smeltkaas.

    Lees verder
    Vanaf € 2,19
  5. Emmentaler geraspt

    Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. De kaas is in zijn geraspte vorm uitermate geschikt om te verwerken in de keuken.

    Lees verder
    Vanaf € 1,10
  6. Emmentaler

    Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. Kenmerkend zijn de grote ogen, de gaten in de kaas maakt dat dit een van de bekendste gatenkazen ter wereld is.

    Lees verder
    Vanaf € 0,99
  7. Pecorino met truffel

    Deze Italiaanse schapenkaas is rijkelijk geïnjecteerd met heerlijke zwarte truffels. Een unieke delicatesse met een intens pittig karakter. Een ware sensatie voor de echte kaasliefhebber.  

    Lees verder
    Vanaf € 3,99
  8. Gruyère geraspt

    Gruyère is een wereldberoemde Zwitserse harde kaas. De kaas geeft een volromig mondgevoel en heeft een heerlijke aromatische pikante smaak. Speciaal voor u geraspt zodat u hem met het grootste gemak kunt verwerken in verschillende gerechten. 

    Lees verder
    Vanaf € 2,09
  9. Gruyère

    Misschien wel een van de bekendste kazen ter wereld. Gruyère is een zeer bijzondere kaas die een volromig mondgevoel geeft en een zeer unieke aromatische pikante smaak heeft. 

    Lees verder
    Vanaf € 1,99
  10. Manchego

    Heerlijke harde Spaanse kaas, gemaakt van schapenmelk. Een prachtig streekproduct wat beschermd wordt door de Europese Unie. Uitermate geschikt voor bij de borrel, maar ook prima te verwerken in verschillende gerechten.

    Lees verder
    Vanaf € 1,99
  11. Pecorino Romano geraspt

    Pecorino Romano staat bekend als een heerlijke harde, zoute Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk. Deze variant is zelfs al speciaal voor u geraspt. De intens zilte smaak komt doordat de kazen tijdens de bereiding gewassen wordt in zeewater.

    Lees verder
    Vanaf € 1,99
  12. Pecorino Romano

    Pecorino Romano staat bekend als een heerlijke harde, zoute Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk. De intens zilte smaak komt doordat de kazen tijdens de bereiding gewassen wordt in zeewater.

    Lees verder
    Vanaf € 1,89
  13. Parmesan geraspt

    Heerlijke Italiaanse brokkelkaas die speciaal voor u geraspt wordt. Uitermate geschikt om te gebruiken in keukens. Minimaal 18 maanden gerijpt wat resulteert in een heerlijke robuuste smaak.

    Lees verder
    Vanaf € 1,79
  14. Parmesan

    Grana Padano is een heerlijke Italiaanse brokkelkaas. Deze kaas heeft dezelfde eigenschappen heeft als een Parmezaanse kaas. Minimaal 18 maanden gerijpt wat resulteert in een heerlijke robuuste smaak. 

    Lees verder
    Vanaf € 1,69
Van hoog naar laag sorteren

14 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Stevige harde kazen

Gebruik een harde kaas bijvoorbeeld om te raspen, te krullen, te koken of om een lekker blokje kaas te serveren. Harde kazen worden met een traditionele stremming geproduceerd en dit zorgt ervoor dat de smaak van de kaas het best tot zijn recht komt. Voorbeelden van bekende harde kazen zijn de Italiaanse Parmezaanse kaas, de Zwitserse Gruyère en de Emmentaler.

Halfharde kaas

Halfharde buitenlandse kazen zitten qua structuur tussen de zachte en harde varianten in. De kaas krijgt minstens twee maanden de tijd om te rijpen en heeft een stevig en pittige smaak. Halfharde kaas behoudt meer vocht dan een harde kaas, omdat het rijpingsproces korter is.

Met dit kaassoort kunt u volop variëren en maakt u de lekkerste gerechten. Serveer een halfharde kaas bijvoorbeeld op een kaasplankje, verwerk het in een ovenschotel of neem een stukje kaas uit het vuistje. Kernhem, Trappistenkaas en Morbier zijn voorbeelden van een halfharde kaas. 

Harde en halfharde kazen kopen

De buitenlandse kazen uit ons assortiment koopt u eenvoudig en veilig bij ons online. Al onze kaas verpakken wij vers en versturen wij naar het gewenste afleveradres in Nederland. Op zoek naar een origineel cadeau om iemand te verrassen? Geef dan een heerlijke (half) harde kaas cadeau. Uniek, leuk en natuurlijk ontzettend lekker.