Boerenkaas

Boerenkaas

Boerenkaas is een ambachtelijke kaas die generaties lang wordt overgedragen. Op traditionele wijze maakt iedere familie zijn eigen boerenkaas. De kazen worden gemaakt van, verse melk en hebben een streek gebonden smaak. Onze Boeren kazen rijpen traditoneel en dat proeft u terug. Ons assortiment met boerenkazen varieert van jonge tot aan oude en minder vette boerenkaas. Bestel uw favoriete boerenkaas eenvoudig en snel online bij Hoogendoorn Kaas.

Van hoog naar laag sorteren

5 items

per pagina
 1. Boeren Herfstkaas

  Boeren Herfst is een bijzonder smaakvolle rauwmelkse kaas. Volromig van smaak en heerijk voor tijdens de lunch, in warme gerechten of gewoon uit het vuistje. 

  Lees verder
  Vanaf € 1,29
 2. Tynjetaler

  Heerlijke Boeren gatenkaas van Friese bodem. Tynjetaler kan het beste omschreven worden als een heerlijke nootachtige kaas met een verfijnde stallige smaak.

  Lees verder
  Vanaf € 1,29
 3. Stolwijkse Boeren oud snijdbaar

  Onze Stolwijkse oude Boerenkaas is een ware traktatie voor elke kaasliefhebber. Minimaal een jaar gerijpt in ons traditionele rijpingshuis. Heerlijke pikante kaas die u zal overweldigen. Fantastisch voor op brood maar ook een ware traktatie op een kaasplankje.

  Lees verder
  Vanaf € 1,39
 4. Stolwijkse Boeren extra belegen

  Stolwijkse extra belegen is een heerlijke pittige Boerenkaas. Onze extra belegen Boerenkazen worden gemaakt van rauwe melk en heeft een rijpingstijd van 32 weken.

  Lees verder
  Vanaf € 1,29
 5. Stolwijkse Boeren jong belegen

  Stolwijkse jong belegen is een heerlijke smaakvolle Boerenkaas. Deze jong belegen Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk en rijpt minimaal 16 weken in ons rijpingshuis.

  Lees verder
  Vanaf € 1,19
Van hoog naar laag sorteren

5 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Wat is Boerenkaas?

Boerenkaas is niets anders dan kaas dat van dagverse, rauwe melk op een boerderij is gemaakt. De melk komt rechtstreeks van de koe en komt dus niet eerst nog langs de fabriek. Op ambachtelijke wijze maken de boeren unieke, rijke en krachtige boerenkazen. Waarbij alle smaakeigenschappen behouden zijn gebleven. Boerenkaas is een échte Nederlandse kaas en mag alleen de naam ‘Boerenkaas’ dragen als deze wordt gemaakt van onverhitte melk. 

De streek en grond waarop het vee graast of waarop de gewassen groeien, spelen een bepalende rol bij de smaak van Boerenkaas. De overlevering van het ambacht, de receptuur, het plaatselijke gebruiken en de ingrediënten spelen tevens een belangrijke rol bij de smaak van boerenkaas. De aanwezige bacteriën in de ‘rauwe’ melk geven de boerenkaas een karakteristieke smaak. Dat is dan ook meteen de reden dat boerenkaas nooit precies hetzelfde smaakt.  

Is Boerenkaas gezond?

Boerenkaas is een rauwmelkse kaas waarbij de kaas niet wordt bewerkt en verhit. Deze ambachtelijke kazen zijn rijk aan goede bacteriën en zit boordevol voedingsstoffen. Denk hierbij aan vetten, eiwitten, vitamines en calcium. De eiwitten in kaas zijn qua voedingswaarde vrijwel vergelijkbaar met eiwitten in vlees. Het is daarmee een uitstekende vleesvervanger. Boerenkaas heeft daardoor een authentiek en karaktervolle smaak door deze natuurlijke ingrediënten.

Boerenkaas kopen bij Hoogendoorn Kaas

Binnen ons assortiment vindt u smaakvolle boerenkazen, afkomstig van diverse boeren. Zowel jong belegen, extra belegen als oude en overjarige kaas. Onze boerenkaas halen wij op jonge leeftijd bij de boer vandaan en rijpen deze, zonder bewerkingen en toevoegingen, verder in ons eigen traditionele rijpingshuis. Op deze manier geven wij de kaas extra smaak en is iedere kaas uniek. Geniet van onze smaakvolle boerenkaas en bestel eenvoudig online bij Hoogendoorn Kaas.