Oude kaas

Oude kaas

Elk soort kaas heeft zijn eigen rijpingstijd. Zo heeft oude kaas een rijpingstijd van minimaal 12 maanden. Hoe ouder de kaas wordt, des te meer vocht hij verliest en daarom steeds pittiger wordt. Oude kaas heeft een heerlijk sterke en volle smaak. Bekijk ons assortiment met alle oude kazen en bestel uw favoriete kaas eenvoudig online bij Hoogendoorn Kaas.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
9 producten
 1. Schuitje Rotterdammert

  Dit schuit Rotterdamsche Oude is een bijzonder kaasje met een heerlijk robuust karakter. Erg lekker in combinatie met een goed glas rode port. Dit schuitje is ideaal om cadeau te doen aan vrienden, maar ook aan die fijne buur of een collega.

  Lees verder
  € 6,95
 2. Oude magere komijnekaas

  Van deze oude komijnekaas 35+ zal het hart van menig kaasliefhebber sneller gaan kloppen. Gemaakt van de beste magere melk. Minimaal 1 jaar ligt deze komijnekaas in ons rijpingshuis. Heerlijke kachtig van smaak dankzij de komijnzaadjes. 

  Lees verder
  Vanaf € 3,95
 3. Oude magere kaas

  Onze oude magere kaas 35+ heeft een stevige pikante smaak en past perfect in een gezonde levensstijl. Minimaal 1 jaar gerijpt in ons eigen rijpingshuis.

  Lees verder
  Vanaf € 7,50
 4. Oude Noord-Hollandse

  Oude Noord-Hollandse, een EU beschermd streekproduct. Heerlijk stevig van smaak maar nog wel lekker smeuïg. Minimaal 1 jaar gerijpt in ons eigen rijpingshuis. 

  Lees verder
  Vanaf € 3,50
 5. Goudse kaas oud snijdbaar

  Minimaal een jaar gerijpt in ons traditionele rijpingshuis. Heerlijke pikante kazen met een intense smaaksensatie. Fantastisch voor op brood maar ook een ware traktatie op een kaasplankje.

  Lees verder
  Vanaf € 6,45
 6. Stolwijkse Boeren oud snijdbaar

  Onze Stolwijkse oude Boerenkaas is een ware traktatie voor elke kaasliefhebber. Minimaal een jaar gerijpt in ons traditionele rijpingshuis. Heerlijke pikante kaas die u zal overweldigen. Fantastisch voor op brood maar ook een ware traktatie op een kaasplankje.

  Lees verder
  Vanaf € 7,50
 7. Oude Jersey Kaas

  Echte oude Jersey kaas: oude kaas gemaakt van melk van Jerseykoeien. Romig oud en vol van smaak. Zeer geschikt om op allerlei manieren te verwerken en serveren.

   

  Lees verder
  Vanaf € 4,85
 8. De Rotterdamsche Oude

  De Rotterdamsche Oude is een bijzonder kaasje met een heerlijk robuust karakter. Erg lekker in combinatie met een goed glas rode port. Het zoete karakter van de port in combinatie met de kaas is een feestje.

  Lees verder
  Vanaf € 3,50
 9. Hollandse oude geitenkaas

  Overheerlijke Hollandse oude geitenkaas. Krachtig van smaak met extra veel pit. Deze bijzondere kaas wordt minimaal 1 jaar gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  Vanaf € 3,95
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
9 producten
Lees meer Toon minder

Oude kaas

Oude kaas heeft minimaal 12 maanden de tijd gehad om te rijpen en dit is goed te proeven. De langere rijpingstijd zorgt ervoor dat de kaas zijn vocht verliest en daardoor droger en pittiger smaakt. Oude kaas brokkelt dan ook iets meer dan jonge kaas.

Het vochtverlies tijdens de rijping resulteert tevens in een iets hoger vetpercentage dan jonge kaas. Het vet in de kaas zit namelijk alleen in de droge stof, als het vocht langzaam uit de kaas verdwijnt wordt hij relatief ietsje vetter.

Oude kaas gezond

Oude kaas is vetter dan jonge kaas en bevat iets meer zout. Hoewel oude kaas dus ietsje minder gezond is dan jonge kaas zorgen al deze eigenschappen ervoor dat oude kaas een stuk smaakvoller is dan jonge kaas. Niet voor niets smaakt oude kaas het lekkerste bij de borrel en op de boterham!

Natuurgerijpte Oude kaas

Al onze oude kazen zijn natuurgerijpt en hebben minstens 12 maanden op de houten planken gelegen. Op jonge leeftijd halen wij de kaas bij de boer vandaan en rijpen deze in een gecontroleerde atmosfeer verder tot de kaas de juiste leeftijd en smaak heeft. Wanneer de kaas voldoende heeft gerijpt, dan is de kaas vol, pittig en nog goed snijdbaar. Oude kaas is te herkennen aan de robuuste en volle smaak. Beleg een dikke plak boerenbrood met oude kaas of neem ‘s avonds een lekker blokje kaas bij een goed glas rode wijn.

Oude kaas kopen

Binnen ons assortiment heeft u ruime keuze uit diverse oude kaassoorten. Van Boerenkaas en komijnekaas tot magere en Goudse kaas. De kazen worden vers voor u gesneden en vacuümverpakt. De structuur van oude kaas maakt het een geschikte kaas om te verzenden per post. Maak uw bestelling compleet en wij bezorgen uw kaas op het gewenste afleveradres.