Italiaanse schapenkaas

Italiaanse schapenkaas

Italiaanse schapenkaas een van de bekendste kazen uit Italië, niet zo gek omdat dit een bijzondere lekkere kaassoort is. Schaap is in het Italiaans pecora, dat is dan ook waar de naam van Spaanse kaas vandaan komt: Pecorino. In ons assortiment vindt u verschillende Italiaanse schapenkazen en u bestelt ze hier allemaal in de gewenste hoeveelheid, uiteraard tegen scherpste prijs.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 producten
 1. Pecorino Romano
  Waardering:
  80%

  Pecorino Romano staat bekend als een heerlijke harde, zoute Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk. De intens zilte smaak komt doordat de kazen tijdens de bereiding gewassen wordt in zeewater.

  Lees verder
  € 6,85
 2. Pecorino Romano geraspt
  Waardering:
  97%

  Pecorino Romano staat bekend als een heerlijke harde, zoute Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk. Deze variant is zelfs al speciaal voor u geraspt. De intens zilte smaak komt doordat de kazen tijdens de bereiding gewassen wordt in zeewater.

  Lees verder
  € 2,85
 3. Pecorino met truffel
  Waardering:
  95%

  Deze Italiaanse schapenkaas is rijkelijk geïnjecteerd met heerlijke zwarte truffels. Een unieke delicatesse met een intens pittig karakter. Een ware sensatie voor de echte kaasliefhebber.  

  Lees verder
  € 4,49
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 producten

Italiaanse schapenkaas

Italië staat meer bekend om haar schapenkazen dan om haar kazen van koemelk. Dat is simpelweg omdat er in het heuvelachtige midden-Italië weinig koeien grazen. Schapen zijn er in overvloed en van de melk van de schapen wordt dan ook veel kaas gemaakt.

Iedere kaasmaker heeft zijn eigen werkwijze waardoor de ene Italiaanse kaas een donkere korst heeft en de andere weer een lichtere. Ook kan de kleur van de kaas wat donkerder zijn door het inwrijven van de kaas met tomatenpuree of met olie en as.

Verschillende Italiaanse schapenkazen

In ons assortiment vindt u verschillende soorten Pecorino. Kies bijvoorbeeld voor de Pecorino Romano, een heerlijk harde en zoete kaas die wordt gewassen in zeewater. Bent u groot fan van truffel? Kies dan voor de Pecorino Romano met truffel. Een heerlijke kaas voor die veelal gebruikt wordt in de keuken om te verwerken door gerechten. Kies uw favoriete Italiaanse schapenkaas en bestel deze hier voordelig online.