48+ kaas

48+ kaas

Bij Hoogendoorn Kaas vindt u een ruime keuze aan verschillende 48+ kazen. De lekkerste 48+ kazen van Nederlandse bodem. Bestel uw favoriet, wij snijden de kaas vers van het mes en verpakken hem vacuüm zodat hij heerlijk vers bij u thuis aankomt!

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
53 producten
 1. Boeren kaasje kilo

  Een boeren kaasje van een kilo: een echt streekproduct met een zachte en romige smaak. Het leukste kaasje om cadeau te geven of om aan te snijden tijdens een feestje. Lekker voor op brood en op de kaasplank!

  Lees verder
  € 9,95
 2. Pittige Noord-Hollandse

  Pittige Noord-Hollandse, een heerlijk authentiek streekproduct. Vol romig van smaak met een pittige bite. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis. 

  Lees verder
  Vanaf € 6,50
 3. Boeren Juweel

  Handgemaakte Hollandse glorie. Puurder dan de Boerenkaas Juweel kan het niet worden. Heerlijke fluweel zachte kaas gemaakt van verse melk. Met recht een juweeltje onder de kazen.

  Lees verder
  Vanaf € 7,50
 4. Schuitje Rotterdammert

  Dit schuit Rotterdamsche Oude is een bijzonder kaasje met een heerlijk robuust karakter. Erg lekker in combinatie met een goed glas rode port. Dit schuitje is ideaal om cadeau te doen aan vrienden, maar ook aan die fijne buur of een collega.

  Lees verder
  € 6,95
 5. Goudse kaas jong belegen

  Goudse kaas jong belegen. Deze heerlijke jong belegen kaas wordt 8 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke, milde romige smaak.

  Lees verder
  Vanaf € 4,45
 6. Jonge Goudse kaas

  Overheerlijke Goudse jonge kaas volgens traditioneel Nederlands recept. De jonge kaas wordt slechts vier weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke, milde romige smaak.

  Lees verder
  Niet op voorraad
 7. Sambal kaas

  Wanneer u van jong belegen kaas houdt met extra pit, dan is onze sambal kaas de beste keuze voor u. Gemaakt van de beste rauwe melk. verrijkt met chili pepers.

  Lees verder
  Vanaf € 4,75
 8. Stolwijkse Boeren oud snijdbaar

  Onze Stolwijkse oude Boerenkaas is een ware traktatie voor elke kaasliefhebber. Minimaal een jaar gerijpt in ons traditionele rijpingshuis. Heerlijke pikante kaas die u zal overweldigen. Fantastisch voor op brood maar ook een ware traktatie op een kaasplankje.

  Lees verder
  Vanaf € 7,50
 9. Stolwijkse Boeren extra belegen

  Stolwijkse extra belegen is een heerlijke pittige Boerenkaas. Onze extra belegen Boerenkazen worden gemaakt van rauwe melk en heeft een rijpingstijd van 32 weken.

  Lees verder
  Vanaf € 6,95
 10. Stolwijkse Boeren jong belegen

  Stolwijkse jong belegen is een heerlijke smaakvolle Boerenkaas. Deze jong belegen Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk en rijpt minimaal 16 weken in ons rijpingshuis.

  Lees verder
  Vanaf € 6,45
 11. Zoutarme komijnekaas

  Zoutarme kaas bereid met natriumarm dieetzout. Heerlijk romig en kruidig dankzij de toevoeging van komijnzaadjes.

  Lees verder
  Vanaf € 7,50
 12. Zoutarme kaas Naturel

  Heerlijke zoutarme kaas bereid met natriumarm dieetzout. Uitermate geschikt voor mensen met een zoutarm dieet.

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 13. Vegetarische kaas

  Heerlijke handgemaakte kaas met een bijzonder smaakvol karakter. Deze kaas wordt gemaakt van microbieel stremsel, waardoor het ook geschikt is voor vegetariërs.

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 14. Gesneden jong belegen kaas

  Gesneden Goudse jonge kaas in een verpakking van ongeveer 1 kilo. De plakjes kaas zijn dakpansgewijs gestapeld voor een gemakkelijke verwerking voor in de horeca of gewoon thuis.

  Lees verder
  € 6,95
 15. De Rotterdamsche Oude

  De Rotterdamsche Oude is een bijzonder kaasje met een heerlijk robuust karakter. Erg lekker in combinatie met een goed glas rode port. Het zoete karakter van de port in combinatie met de kaas is een feestje.

  Lees verder
  Vanaf € 3,50
 16. Truffelkaas

  Heerlijke jong belegen kaas met truffel. Deze bijzondere kaas heeft een zeer intense en uitgesproken smaak. Die moet u een keer geprobeerd hebben. 

  Lees verder
  Vanaf € 5,65
 17. Pesto kaas met pijnboompitten

  Heerlijke jong belegen kaas gecombineerd met heerlijke groene pesto. Dankzij de toevoeging van basilicum, pijnboompitjes en knoflook waant u zich in het Middellands Zeegebied.

  Lees verder
  Vanaf € 4,75
 18. Italiaanse kruidenkaas

  Heerlijke Mediteraanse kruidenkaas verrijkt met olijven, tomaat en knoflook. Jong belegen kaas met een kruidig en pittig karakter.

  Lees verder
  Vanaf € 4,75
 19. Hollandse verse kruidenkaas

  De lekkerste Hollandse jong belegen kruidenkaas, verrijkt met heerlijke verse kruiden. Een combinatie die resulteert in een jong belegen kaas met een kruidig mild karakter.

  Lees verder
  Vanaf € 4,75
 20. Extra overjarige Noord-Hollandse

  Extra overjarige Noord-Hollandse kaas, een heerlijk authentiek streekproduct. Met een heerlijke karakteristieke smaak van oude kaas. Minimaal 2 jaar gerijpt in on eigen rijpingshuis, maar toch nog bijzonder romig. 

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
53 producten

48+ kaas kopen

Ons assortiment Nederlandse kaas bestaat grotendeels uit 48+ kazen, op deze pagina vindt u dan ook een ruim aanbod kaas. 48+ kaas valt onder de halfvette kazen. Ons aanbod 48+ kazen bestaat uit de meest unieke en uitgesproken kazen waardoor er altijd weer iets nieuws te ontdekken is. Kies bijvoorbeeld eens voor onze populaire truffelkaas, De Rotterdamsche Oude of voor de Goudse jonge kaas. Stuk voor stuk prachtige kazen met een uitstekende smaak!

Eigenlijk zijn zo goed als alle kazen in deze categorie zowel op de boterham, verwerkt door diverse gerechten als zo uit het vuistje te eten. Kortom: een ruime keuze super lekkere kazen, uiteraard vers van het mes!

Betekenis van het vetgehalte in 48+ kaas

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat 48+ kazen minder vet zijn dan bijvoorbeeld een 50+ kaas of een 80+ kaas. Helaas wordt vaak de fout gemaakt dat gedacht wordt dat de kaas in het geval van een 48+ kaas voor 48% uit vet bestaat, maar dat is absoluut niet het geval. Een kaas bestaat namelijk uit vaste stoffen en uit vocht. Over het algemeen is de verdeling 40% water en 60% vaste voedingsstoffen. Doordat het vetgehalte enkel betrekking heeft op de vaste stoffen kan het dus nooit zo zijn dat een 48+ kaas voor 48% uit vet bestaat. 

Het vetgehalte ‘48+’ heeft enkel betrekking op de vaste stoffen. Het is dus niet zo dat een stukje kaas van 100 gram 48 gram vet bevat. Het vetgehalte in grammen ligt dan tussen de 28 en 32 gram (48% van 60 gram).

De betekenis van het plusje

Het plusje duidt op de afwijking van het vetgehalte in een jonge en een oude kaas. Doordat een oude kaas langer gerijpt is bevat hij minder vocht en meer vaste stof. Dit betekend dus ook dat er naar verhouding meer vet in oude kaas zit dan in jonge kaas. Hoewel dit verschil niet super groot is, is het verschil er wel en wordt er een +-teken bij bij het vetgehalte geplaatst.