48+ kaas

48+ kaas

Bij Hoogendoorn Kaas vindt u een ruime keuze aan verschillende 48+ kazen. De lekkerste 48+ kazen van Nederlandse bodem. Bestel uw favoriet, wij snijden de kaas vers van het mes en verpakken hem vacuüm zodat hij heerlijk vers bij u thuis aankomt!

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
38 producten
 1. Boeren Lentekaas
  Waardering:
  95%

  Boeren Lentekaas is een heerlijke volromige kaas gemaakt van de aller eerste rauwe weidemelk van het voorjaar. Met de hand gemaakt volgens trationeel recept.

  Lees verder
  € 7,99
 2. Pittige Noord-Hollandse
  Waardering:
  96%

  Pittige Noord-Hollandse, een heerlijk authentiek streekproduct. Vol romig van smaak met een pittige bite. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis. 

  Lees verder
  € 7,45
 3. Goudse brokkelkaas overjarig | Hele kaas
  Waardering:
  92%

  Zeer pittige Goudse brokkelkaas van ongeveer 10 kilo. Minimaal 3 jaar gerijpt in ons eigen traditionele rijpingshuis. Heerlijk voor bij de borrel of gewoon lekker uit het vuistje. 

  Lees verder
  Regular Price € 110,00 Special Price € 99,00
 4. Goudse kaas jong belegen
  Waardering:
  97%

  Goudse kaas jong belegen. Deze heerlijke jong belegen kaas wordt 8 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke, milde romige smaak.

  Lees verder
  € 5,99
 5. Gesneden jong belegen kaas
  Waardering:
  93%

  Gesneden Goudse jonge kaas in een verpakking van ongeveer 1 kilo. De plakjes kaas zijn dakpansgewijs gestapeld voor een gemakkelijke verwerking voor in de horeca of gewoon thuis.

  Lees verder
  € 8,99
 6. Stolwijkse Boeren jong belegen
  Waardering:
  96%

  Stolwijkse jong belegen is een heerlijke smaakvolle Boerenkaas. Deze jong belegen Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk en rijpt minimaal 16 weken in ons rijpingshuis.

  Lees verder
  € 7,49
  • Voor 15.00 besteld, binnen 24 uur verzonden
  • Meer dan 80 jaar ervaring
  • Iedere week op de markt
 7. Komijnekaas jong belegen
  Waardering:
  98%

  Heerlijke jong belegen komijnekaas. Minimaal 12 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis, wat zorgt voor een milde nootachtige smaak. 

  Lees verder
  € 3,49
 8. Goudse kaas belegen
  Waardering:
  94%

  Heerlijke Goudse belegen kaas. Onze belegen kazen worden op traditionele wijze gerijpt voor 16 weken, wat zorgt voor een heerlijke licht pikante smaak.

  Lees verder
  € 6,99
 9. Stolwijkse extra belegen
  Waardering:
  94%

  Stolwijkse extra belegen is een heerlijke pittige Boerenkaas. Onze extra belegen Boerenkazen worden gemaakt van verse melk en heeft een rijpingstijd van 32 weken.

  Lees verder
  € 7,99
 10. Komijnekaas extra belegen
  Waardering:
  100%

  Extra belegen komijnekaas van de beste kwaliteit. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op traditionele wijze. Dit zorgt ervoor dat deze kazen een heerlijke pittige en nootachtige smaak krijgen.

  Lees verder
  € 3,75
 11. Goudse kaas extra belegen
  Waardering:
  93%

  Extra belegen Goudse kaas voor de ultieme kaasliefhebber. Onze extra belegen kazen worden minimaal 26 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke pittige bite.

  Lees verder
  € 7,49
 12. De Rotterdamsche Oude
  Waardering:
  98%

  De Rotterdamsche Oude is een bijzonder kaasje met een heerlijk robuust karakter. Erg lekker in combinatie met een goed glas rode port. Het zoete karakter van de port in combinatie met de kaas is een feestje.

  Lees verder
  € 4,15
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
38 producten

48+ kaas kopen

Ons assortiment Nederlandse kaas bestaat grotendeels uit 48+ kazen, op deze pagina vindt u dan ook een ruim aanbod kaas. 48+ kaas valt onder de halfvette kazen. Ons aanbod 48+ kazen bestaat uit de meest unieke en uitgesproken kazen waardoor er altijd weer iets nieuws te ontdekken is. Kies bijvoorbeeld eens voor onze populaire truffelkaas, De Rotterdamsche Oude of voor de Goudse jonge kaas. Stuk voor stuk prachtige kazen met een uitstekende smaak!

Eigenlijk zijn zo goed als alle kazen in deze categorie zowel op de boterham, verwerkt door diverse gerechten als zo uit het vuistje te eten. Kortom: een ruime keuze super lekkere kazen, uiteraard vers van het mes!

Betekenis van het vetgehalte in 48+ kaas

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat 48+ kazen minder vet zijn dan bijvoorbeeld een 50+ kaas of een 80+ kaas. Helaas wordt vaak de fout gemaakt dat gedacht wordt dat de kaas in het geval van een 48+ kaas voor 48% uit vet bestaat, maar dat is absoluut niet het geval. Een kaas bestaat namelijk uit vaste stoffen en uit vocht. Over het algemeen is de verdeling 40% water en 60% vaste voedingsstoffen. Doordat het vetgehalte enkel betrekking heeft op de vaste stoffen kan het dus nooit zo zijn dat een 48+ kaas voor 48% uit vet bestaat. 

Het vetgehalte ‘48+’ heeft enkel betrekking op de vaste stoffen. Het is dus niet zo dat een stukje kaas van 100 gram 48 gram vet bevat. Het vetgehalte in grammen ligt dan tussen de 28 en 32 gram (48% van 60 gram).

De betekenis van het plusje

Het plusje duidt op de afwijking van het vetgehalte in een jonge en een oude kaas. Doordat een oude kaas langer gerijpt is bevat hij minder vocht en meer vaste stof. Dit betekend dus ook dat er naar verhouding meer vet in oude kaas zit dan in jonge kaas. Hoewel dit verschil niet super groot is, is het verschil er wel en wordt er een +-teken bij bij het vetgehalte geplaatst.