48+ kaas

48+ kaas

Bij Hoogendoorn Kaas vindt u een ruime keuze aan verschillende 48+ kazen. De lekkerste 48+ kazen van Nederlandse bodem. Bestel uw favoriet, wij snijden de kaas vers van het mes en verpakken hem vacuüm zodat hij heerlijk vers bij u thuis aankomt!

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
34 producten
 1. Pittige Noord-Hollandse
  Waardering:
  95%

  Pittige Noord-Hollandse, een heerlijk authentiek streekproduct. Vol romig van smaak met een pittige bite. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis. 

  Lees verder
  Vanaf € 6,95
 2. Boeren Juweel
  Waardering:
  98%

  Handgemaakte Hollandse glorie. Puurder dan de Boerenkaas Juweel kan het niet worden. Heerlijke fluweel zachte kaas gemaakt van verse melk. Met recht een juweeltje onder de kazen.

  Lees verder
  Vanaf € 7,95
 3. Goudse kaas jong belegen
  Waardering:
  94%

  Goudse kaas jong belegen. Deze heerlijke jong belegen kaas wordt 8 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke, milde romige smaak.

  Lees verder
  Vanaf € 5,45
 4. Gesneden jong belegen kaas
  Waardering:
  95%

  Gesneden Goudse jonge kaas in een verpakking van ongeveer 1 kilo. De plakjes kaas zijn dakpansgewijs gestapeld voor een gemakkelijke verwerking voor in de horeca of gewoon thuis.

  Lees verder
  € 8,95
 5. Stolwijkse Boeren jong belegen
  Waardering:
  96%

  Stolwijkse jong belegen is een heerlijke smaakvolle Boerenkaas. Deze jong belegen Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk en rijpt minimaal 16 weken in ons rijpingshuis.

  Lees verder
  Vanaf € 6,95
 6. Komijnekaas jong belegen
  Waardering:
  97%

  Heerlijke jong belegen komijnekaas. Minimaal 12 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis, wat zorgt voor een milde nootachtige smaak. 

  Lees verder
  Vanaf € 3,25
 7. Goudse kaas belegen
  Waardering:
  92%

  Heerlijke Goudse belegen kaas. Onze belegen kazen worden op traditionele wijze gerijpt voor 16 weken, wat zorgt voor een heerlijke licht pikante smaak.

  Lees verder
  Vanaf € 6,25
 8. Stolwijkse Boeren extra belegen
  Waardering:
  95%

  Stolwijkse extra belegen is een heerlijke pittige Boerenkaas. Onze extra belegen Boerenkazen worden gemaakt van rauwe melk en heeft een rijpingstijd van 32 weken.

  Lees verder
  Vanaf € 7,50
 9. Komijnekaas extra belegen
  Waardering:
  100%

  Extra belegen komijnekaas van de beste kwaliteit. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op traditionele wijze. Dit zorgt ervoor dat deze kazen een heerlijke pittige en nootachtige smaak krijgen.

  Lees verder
  Vanaf € 3,50
 10. Boeren Lentekaas
  Waardering:
  100%

  Boeren Lentekaas is een heerlijke volromige kaas gemaakt van de aller eerste rauwe weidemelk van het voorjaar. Met de hand gemaakt volgens trationeel recept.

  Lees verder
  Niet op voorraad
 11. Goudse kaas extra belegen
  Waardering:
  90%

  Extra belegen Goudse kaas voor de ultieme kaasliefhebber. Onze extra belegen kazen worden minimaal 26 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke pittige bite.

  Lees verder
  Vanaf € 6,50
 12. De Rotterdamsche Oude
  Waardering:
  100%

  De Rotterdamsche Oude is een bijzonder kaasje met een heerlijk robuust karakter. Erg lekker in combinatie met een goed glas rode port. Het zoete karakter van de port in combinatie met de kaas is een feestje.

  Lees verder
  Vanaf € 4,15
 13. Oude Noord-Hollandse
  Waardering:
  97%

  Oude Noord-Hollandse, een EU beschermd streekproduct. Heerlijk stevig van smaak maar nog wel lekker smeuïg. Minimaal 1 jaar gerijpt in ons eigen rijpingshuis. 

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 14. Stolwijkse Boeren oud snijdbaar
  Waardering:
  95%

  Onze Stolwijkse oude Boerenkaas is een ware traktatie voor elke kaasliefhebber. Minimaal een jaar gerijpt in ons traditionele rijpingshuis. Heerlijke pikante kaas die u zal overweldigen. Fantastisch voor op brood maar ook een ware traktatie op een kaasplankje.

  Lees verder
  Vanaf € 7,75
 15. Goudse kaas oud snijdbaar
  Waardering:
  93%

  Minimaal een jaar gerijpt in ons traditionele rijpingshuis. Heerlijke pikante kazen met een intense smaaksensatie. Fantastisch voor op brood maar ook een ware traktatie op een kaasplankje.

  Lees verder
  Vanaf € 6,80
 16. Overjarige Stolwijkse Boeren
  Waardering:
  100%

  Onze overjarige Stolwijkse boerenkaas heeft dankzij het traditionele rijpingsproces een heerlijk robuust en intens karakter, zit vol met zoutkristallen en brokkelige structuur.

  Lees verder
  Vanaf € 3,98
 17. Extra overjarige Noord-Hollandse
  Waardering:
  96%

  Extra overjarige Noord-Hollandse kaas, een heerlijk authentiek streekproduct. Met een heerlijke karakteristieke smaak van oude kaas. Minimaal 2 jaar gerijpt in on eigen rijpingshuis, maar toch nog bijzonder romig. 

  Lees verder
  Vanaf € 3,98
 18. Komijnekaas overjarig
  Waardering:
  100%

  De echte kaasliefhebbers zullen deze overjarige komijnekaas zeker kunnen waarderen. 3 jaar heeft deze komijnekaas in ons rijpingshuis gelegen, wat resulteerd een zeer pittige en nootachtige smaak. Heerlijk bij een glas port.

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 19. Goudse brokkelkaas overjarig
  Waardering:
  96%

  Zeer pittige Goudse brokkelkaas. Minimaal 3 jaar gerijpt in ons eigen traditionele rijpingshuis. Heerlijk voor bij de borrel of gewoon lekker uit het vuistje. 

  Lees verder
  Vanaf € 6,95
 20. Boeren kaasje kilo
  Waardering:
  97%

  Een boeren kaasje van een kilo: een echt streekproduct met een zachte en romige smaak. Het leukste kaasje om cadeau te geven of om aan te snijden tijdens een feestje. Lekker voor op brood en op de kaasplank!

  Lees verder
  € 10,90
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
34 producten

48+ kaas kopen

Ons assortiment Nederlandse kaas bestaat grotendeels uit 48+ kazen, op deze pagina vindt u dan ook een ruim aanbod kaas. 48+ kaas valt onder de halfvette kazen. Ons aanbod 48+ kazen bestaat uit de meest unieke en uitgesproken kazen waardoor er altijd weer iets nieuws te ontdekken is. Kies bijvoorbeeld eens voor onze populaire truffelkaas, De Rotterdamsche Oude of voor de Goudse jonge kaas. Stuk voor stuk prachtige kazen met een uitstekende smaak!

Eigenlijk zijn zo goed als alle kazen in deze categorie zowel op de boterham, verwerkt door diverse gerechten als zo uit het vuistje te eten. Kortom: een ruime keuze super lekkere kazen, uiteraard vers van het mes!

Betekenis van het vetgehalte in 48+ kaas

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat 48+ kazen minder vet zijn dan bijvoorbeeld een 50+ kaas of een 80+ kaas. Helaas wordt vaak de fout gemaakt dat gedacht wordt dat de kaas in het geval van een 48+ kaas voor 48% uit vet bestaat, maar dat is absoluut niet het geval. Een kaas bestaat namelijk uit vaste stoffen en uit vocht. Over het algemeen is de verdeling 40% water en 60% vaste voedingsstoffen. Doordat het vetgehalte enkel betrekking heeft op de vaste stoffen kan het dus nooit zo zijn dat een 48+ kaas voor 48% uit vet bestaat. 

Het vetgehalte ‘48+’ heeft enkel betrekking op de vaste stoffen. Het is dus niet zo dat een stukje kaas van 100 gram 48 gram vet bevat. Het vetgehalte in grammen ligt dan tussen de 28 en 32 gram (48% van 60 gram).

De betekenis van het plusje

Het plusje duidt op de afwijking van het vetgehalte in een jonge en een oude kaas. Doordat een oude kaas langer gerijpt is bevat hij minder vocht en meer vaste stof. Dit betekend dus ook dat er naar verhouding meer vet in oude kaas zit dan in jonge kaas. Hoewel dit verschil niet super groot is, is het verschil er wel en wordt er een +-teken bij bij het vetgehalte geplaatst.