20+ kaas

20+ kaas

20+ kaas valt met zijn lage vetpercentage onder de magere kazen en is daarmee een verantwoorde keuze voor de echte kaasliefhebber die dagelijks kaas eet. Onze 20+ kazen bevatten naast een laag vetgehalte ook weinig zout. Desondanks zijn de 20+ kazen heerlijk van smaak, u bestelt ze gemakkelijk tegen de scherpste prijs online!

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
2 producten
 1. Pan Pan
  Waardering:
  80%

  Pan Pan is een heerlijk smaakvol 20+ komijnekaasje wat bereid wordt volgens traditioneel Leids recept. Pan Pan is laag in vet en hoog op smaak. Ideaal wanneer u verantwoord wilt genieten.

  Lees verder
  Regular Price € 3,99 € 3,99
 2. Woerden's Beleg Smeerkaas Naturel 20+
  Waardering:
  100%

  De Woerdens Beleg smeerkaas heeft een romige en zachte textuur dat fijn smeerbaar. Deze naturel smeerkaas is heerlijk om te eten op brood, een cracker, of toastje.

  Lees verder
  € 1,79
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
2 producten

20+ kaas kopen

Bij Hoogendoorn Kaas koopt u uw favoriete 20+ kaas gemakkelijk online. Een 20+ kaas is een magere kaas en is een uitstekende keuze als u aan de lijn bent of als u zo’n groot liefhebber van kaas dat u iedere dag wel een stukje eet. Dat de 20+ kazen een laag vetgehalte hebben en weinig zout bevatten betekent overigens niet dat ze minder lekker zijn! Door de toevoeging van de lekkerste kruiden en ingrediënten vindt u tussen ons aanbod 20+ kazen bijzondere en zeer smaakvolle kazen. Zo is de Leidse Pan Pan een super lekker komijnekaasje dat op ieder moment van de dag lekker smaakt, zowel bij de borrel als op de boterham.

Het vetgehalte in kaas

Veel mensen zijn ervan bewust dat 20+ kazen minder vet zijn dan 48+ kazen. Echter, vaak wordt de fout gemaakt dat ervan uit wordt gegaan dat de kaas in het geval van een 20+ kaas voor 20% uit vet bestaat, maar dat is niet het geval!

Een kaas bestaat uit water en uit vaste stof, over het algemeen is de verdeling 40% water en 60% vaste voedingsstoffen. Het vetgehalte ‘20+’ heeft enkel betrekking op de vaste stof, het is dus niet zo dat een stukje kaas van 100 gram 20 gram vet bevat. Het vetgehalte in grammen ligt dan rond de 12 gram (20% van 60 gram). Wees dus niet bang om geregeld een lekker stukje kaas te eten, zeker de 20+ kaasjes passen perfect in een gezond dieet!

De betekenis van het plusje

Het plusje duidt op de afwijking van het vetgehalte in een jonge en een oude kaas. Doordat een oude kaas langer gerijpt is bevat hij minder vocht en meer vaste stof. Dit betekend dus ook dat er naar verhouding meer vet in een 20+ oude kaas zit dan in een 20+ jonge kaas. Des al niet te min is een 20+ kaasje altijd minder vet dan een 40+ of een 50+ kaasje.