45+ kaas

45+ kaas

Bent u op zoek naar uw favoriete 45+ kaas? Bij Hoogendoorn Kaas vindt u de lekkerste 45+ kazen van de hoogste kwaliteit. Gemakkelijk online besteld, vers van het mes en vacuüm verpakt!

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 product
 1. Westzaner Rookkaas Naturel
  Waardering:
  96%

  Heerlijke gesmolten en op natuurlijke wijze gerookte kaas afkomstig van koemelk. Lekker als hapje voor bij de borrel of op een boterham bij de lunch.

  Lees verder
  € 6,45
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 product

45+ kaas kopen

Bij Hoogendoorn Kaas kunt u terecht voor uw favoriete 45+ kazen. Een pareltje die u echt geprobeerd moet hebben is de Westzaner 45+ rookkaas, super lekker voor op de boterham of gewoon uit het vuistje bij de borrel! Kortom, met de 45+ kazen van Hoogendoorn Kaas geniet u van uw favoriete lekkernij!

Betekenis van het vetgehalte in 45+ kaas

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat 45+ kazen minder vet zijn dan bijvoorbeeld een 50+ kaas of een 80+ kaas. Echter, vaak wordt de fout gemaakt dat gedacht wordt dat de kaas in het geval van een 45+ kaas voor 45% uit vet bestaat, maar dat is absoluut niet het geval.

Een kaas bestaat namelijk uit water en uit vaste voedingsstoffen, over het algemeen is de verdeling 40% water en 60% vaste voedingsstoffen. Het vetgehalte ‘45+’ heeft enkel betrekking op de vaste stoffen, omdat het water geen vet bevat. Het is dus niet zo dat een stukje kaas van 100 gram 45 gram vet bevat. Het vetgehalte in grammen ligt dan tussen de 28 en 31 gram (45% van 60 gram).

De betekenis van het plusje

Het plusje duidt op de afwijking van het vetgehalte in een jonge en een oude kaas. Doordat een oude kaas langer gerijpt is bevat hij minder vocht en meer vaste stof. Dit betekend dus ook dat er naar verhouding meer vet in oude kaas zit dan in jonge kaas.