30+ kaas

30+ kaas

30+ kaas valt met zijn lage vetpercentage onder de magere kazen en is daarmee een verantwoorde keuze voor de echte kaasliefhebber die vrijwel iedere dag kaas eet. Onze 30+ kazen bevatten naast een laag vetgehalte ook weinig zout. Desondanks zijn de 30+ kazen heerlijk van smaak, u bestelt ze gemakkelijk tegen de scherpste prijs online!

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 product
 1. Magere Boerenkaas
  Waardering:
  100%

  Heerlijke magere Boerenkaas 30+, lekker pittig van smaak maar met minder vet. Deze kazen rijpen minimaal minimaal 20 weken in ons rijpinshuis.

  Lees verder
  Regular Price € 3,99 € 3,99
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 product

30+ kaas kopen

Een 30+ kaasje heeft een laag vetgehalte en behoort daarmee tot de magere kazen. Onze magere 30+ kazen zijn uitstekend om te eten als u aan de lijn bent en als u een echte kaasfanaat bent. Een laag vetpercentage betekent niet per definitie dat de kaas minder krachtig van smaak is. Zo is onze magere boerenkaas dankzij het unieke rijpingsproces pittig van smaak en dankzij de afgeroomde koeienmelk laag in vet. De Magere Boerenkaas, gemaakt van rauwe melk en super lekker op zowel de boterham als in diverse gerechten, en andere 30+ kazen koopt u gemakkelijk online bij Hoogendoorn Kaas.

Betekenis van het vetgehalte in 30+ kaas

Er heerst veel onduidelijkheid over het vetgehalte in kaas. Veel mensen zijn zich ervan bewust dat 30+ kazen minder vet zijn dan bijvoorbeeld een 38+ kaas of een 48+ kaas. Echter, vaak wordt de fout gemaakt dat gedacht wordt dat de kaas in het geval van een 30+ kaas voor 30% uit vet bestaat, maar dat is absoluut niet het geval.

Een kaas bestaat namelijk uit water en uit vaste voedingsstoffen, over het algemeen is de verdeling 40% water en 60% vaste voedingsstoffen. Het vetgehalte ‘30+’ heeft enkel betrekking op de vaste stoffen, dus op 60% van het totaal. Het is dus niet zo dat een stukje kaas van 100 gram 30 gram vet bevat. Het vetgehalte in grammen ligt dan rond de 18 gram (30% van 60 gram).

De betekenis van het plusje

Het plusje duidt op de afwijking van het vetgehalte. De verhouding vaste stoffen en vocht is in een jonge en een oude kaas namelijk niet gelijk. Doordat een oude kaas langer gerijpt is bevat hij minder vocht en meer vaste stof. Dit betekend dus ook dat er naar verhouding meer vet in oude kaas zit dan in jonge kaas. Hoewel deze afwijking niet groot is, maakt het plusje kenbaar dat deze afwijking wel aanwezig is.