50+ kaas

50+ kaas

Zoveel verschillende kazen, zoveel verschillende vetgehaltes. Op deze pagina vindt u onze 50+ kazen van Nederlandse bodem. Een ruim aanbod van de lekkerste kaas. Bestel uw favoriet, wij snijden de kaas vers van het mes en verpakken hem vacuüm zodat hij heerlijk vers bij u thuis aankomt!

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
8 producten
 1. Hollandse jonge geitenkaas
  Waardering:
  100%

  Jonge geitenkaas die minimaal 8 weken de tijd heeft gehad om op traditionele wijze te rijpen in ons rijpingshuis. Bijzonder smaakvol en lekker pittig, ideaal voor de kaasplank of door warme gerechten.

  Lees verder
  € 3,90
 2. Hollandse belegen geitenkaas
  Waardering:
  93%

  Belegen geitenkaas die minimaal 20 weken de tijd heeft gehad om te rijpen in ons rijpingshuis. Bijzonder smaakvol en lekker pittig, ideaal voor de kaasplank of door warme gerechten.

  Lees verder
  € 4,50
 3. Hollandse oude geitenkaas
  Waardering:
  97%

  Overheerlijke Hollandse oude geitenkaas. Krachtig van smaak met extra veel pit. Deze bijzondere kaas wordt 1,5 jaar gerijpt op traditionele wijze waardoor hij genoeg tijd krijgt om zijn unieke smaak te ontwikkelen.

  Lees verder
  € 4,50
 4. Geitenkaas met truffel
  Waardering:
  100%

  Wanneer u zin heeft in een bijzonder stukje geitenkaas, probeer dan eens geitenkaas met truffel. Intens en smeuïg van smaak. Die moet u een keer geprobeerd hebben. 

  Lees verder
  € 6,50
 5. Hollandse geitenkaas met kruiden
  Waardering:
  88%

  Een prachtige geitenkaas, verrijkt met overheerlijke tuinkruiden. Heerlijk fris en kruidig van smaak. Minimaal 12 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  € 5,25
 6. Fenegriek geitenkaas
  Waardering:
  95%

  Heerlijke romige geitenkaas verrijkt met fenegriek zaden. Bijzonder nootachtig en kruidig van smaak. Minimaal 12 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  € 5,99
  • Voor 15.00 besteld, binnen 24 uur verzonden
  • Meer dan 80 jaar ervaring
  • Iedere week op de markt
 7. Caprimera Liguria
  Waardering:
  80%

  Caprimera Liguria is een geitenkaas van Hollandse bodem die tijdens het rijpingsproces voorzien is van een laag waarin onder andere tomaat, basilicum en oregano verwerkt is. Deze kaas is heerlijk voor op de borrelplank.

  Lees verder
  € 5,95
 8. Caprimera Rozemarijn Tijm
  Waardering:
  100%

  Caprimera Kruiden is een geitenkaas van Hollandse bodem die tijdens het rijpingsproces voorzien is van een laag waarin onder andere tijm en rozemarijn verwerkt is. De korst van deze kaas is eetbaar en hij is heerlijk voor bij de borrel of als dessertkaas.

  Lees verder
  € 5,95
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
8 producten

50+ kaas kopen

In ons assortiment vindt u diverse 50+ kazen, op deze pagina vindt u dan ook een ruim aanbod kaas. 50+ kaas valt onder de wat vettere kazen, hier vindt u unieke kazen met een heerlijke smaak. Eigenlijk zijn zo goed als alle kazen in deze categorie zowel op de boterham, verwerkt door diverse gerechten als zo uit het vuistje te eten. Kortom: een ruime keuze super lekkere geitenkazen, uiteraard vers van het mes!

Betekenis van het vetgehalte in 50+ kaas

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat 50+ kazen minder vet zijn dan bijvoorbeeld een 60+ kaas of een 80+ kaas. Helaas wordt vaak de fout gemaakt dat gedacht wordt dat de kaas in het geval van een 50+ kaas voor 50% uit vet bestaat, maar dat is absoluut niet het geval.

Een kaas bestaat namelijk uit water en uit vaste voedingsstoffen, over het algemeen is de verdeling 40% water en 60% vaste voedingsstoffen. Het vetgehalte ‘50+’ heeft enkel betrekking op de vaste stoffen. Het is dus niet zo dat een stukje kaas van 100 gram 50 gram vet bevat. Het vetgehalte in grammen ligt dan rond de 35 gram (iets meer dan 50% van 60 gram).

De betekenis van het plusje

Het plusje duidt op de afwijking van het vetgehalte in een jonge en een oude kaas. Doordat een oude kaas langer gerijpt is bevat hij minder vocht en meer vaste stof. Dit betekend dus ook dat er naar verhouding meer vet in oude kaas zit dan in jonge kaas.