50+ kaas

50+ kaas

Zoveel verschillende kazen, zoveel verschillende vetgehaltes. Op deze pagina vindt u onze 50+ kazen van Nederlandse bodem. Een ruim aanbod van de lekkerste kaas. Bestel uw favoriet, wij snijden de kaas vers van het mes en verpakken hem vacuüm zodat hij heerlijk vers bij u thuis aankomt!

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
16 producten
 1. Hollandse jonge geitenkaas
  Waardering:
  100%

  Jonge geitenkaas die minimaal 8 weken de tijd heeft gehad om op traditionele wijze te rijpen in ons rijpingshuis. Bijzonder smaakvol en lekker pittig, ideaal voor de kaasplank of door warme gerechten.

  Lees verder
  Vanaf € 3,75
 2. Hollandse belegen geitenkaas
  Waardering:
  83%

  Belegen geitenkaas die minimaal 20 weken de tijd heeft gehad om te rijpen in ons rijpingshuis. Bijzonder smaakvol en lekker pittig, ideaal voor de kaasplank of door warme gerechten.

  Lees verder
  Vanaf € 4,25
 3. Hollandse oude geitenkaas
  Waardering:
  96%

  Overheerlijke Hollandse oude geitenkaas. Krachtig van smaak met extra veel pit. Deze bijzondere kaas wordt 1,5 jaar gerijpt op traditionele wijze waardoor hij genoeg tijd krijgt om zijn unieke smaak te ontwikkelen.

  Lees verder
  Vanaf € 4,50
 4. Geitenkaas met truffel

  Wanneer u zin heeft in een bijzonder stukje geitenkaas, probeer dan eens geitenkaas met truffel. Intens en smeuïg van smaak. Die moet u een keer geprobeerd hebben. 

  Lees verder
  Vanaf € 6,25
 5. Hollandse geitenkaas met kruiden
  Waardering:
  87%

  Een prachtige geitenkaas, verrijkt met overheerlijke tuinkruiden. Heerlijk fris en kruidig van smaak. Minimaal 12 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  Vanaf € 4,75
 6. Fenegriek geitenkaas
  Waardering:
  100%

  Heerlijke romige geitenkaas verrijkt met fenegriek zaden. Bijzonder nootachtig en kruidig van smaak. Minimaal 12 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  Vanaf € 5,75
 7. Caprimera Liguria
  Waardering:
  80%

  Caprimera Liguria is een geitenkaas van Hollandse bodem die tijdens het rijpingsproces voorzien is van een laag waarin onder andere tomaat, basilicum en oregano verwerkt is. Deze kaas is heerlijk voor op de borrelplank.

  Lees verder
  Vanaf € 5,95
 8. Caprimera Rozemarijn Tijm
  Waardering:
  100%

  Caprimera Kruiden is een geitenkaas van Hollandse bodem die tijdens het rijpingsproces voorzien is van een laag waarin onder andere tijm en rozemarijn verwerkt is. De korst van deze kaas is eetbaar en hij is heerlijk voor bij de borrel of als dessertkaas.

  Lees verder
  Vanaf € 5,95
 9. Hollandse jonge geitenkaas | Hele kaas

  Kaaswiel jonge Hollandse geitenkaas. Heerlijk mild en romig van smaak. Deze hele kaas van ongeveer 7 kilo wordt minimaal 8 weken gerijpt in ons traditionele rijpingshuis.

  Lees verder
  Regular Price € 129,00 Special Price € 116,10
 10. Hollandse belegen geitenkaas | Hele kaas

  Minimaal 20 weken krijgen onze hele Hollandse belegen geitenkazen de tijd om te rijpen in ons rijpingshuis. Dit bijzondere kaasje van 7 kilo is bijzonder smaakvol en lekker pittig.

  Lees verder
  Regular Price € 135,00 Special Price € 121,50
 11. Caprimera Rozemarijn Tijm (Hele kaas)

  Caprimera Kruiden is een geitenkaas van Hollandse bodem die tijdens het rijpingsproces voorzien is van een laag waarin onder andere tijm en rozemarijn verwerkt is. Deze kaas is heerlijk voor bij de borrel of als dessertkaas.

  Lees verder
  Regular Price € 49,95 Special Price € 44,96
 12. Caprimera Liguria (Hele kaas)

  Caprimera Liguria is een geitenkaas van Hollandse bodem die tijdens het rijpingsproces voorzien is van een laag waarin onder andere tomaat, basilicum en oregano verwerkt is. Deze kaas is heerlijk voor op de borrelplank.

  Lees verder
  Regular Price € 49,95 Special Price € 44,96
 13. Hollandse oude geitenkaas | Hele kaas

  Overheerlijke Hollandse oude geitenkaas. Krachtig van smaak met extra veel pit. Deze unieke kaas van ongeveer 6,5 kilo wordt minimaal 1 jaar gerijpt in ons eigen rijpingshuis.

  Lees verder
  Regular Price € 179,00 Special Price € 161,10
 14. Fenegriek geitenkaas | Hele kaas

  Heerlijke romige geitenkaas verrijkt met fenegriek zaden. Bijzonder nootachtig en kruidig van smaak. Onze hele kazen van 8 kilo worden minimaal 12 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  Regular Price € 160,00 Special Price € 144,00
 15. Hollandse geitenkaas met kruiden | Hele kaas

  Een prachtige hele geitenkaas van 10 kilo, verrijkt met overheerlijke tuinkruiden. Heerlijk fris en kruidig van smaak. Minimaal 12 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  Regular Price € 189,00 Special Price € 170,10
 16. Geitenkaas met truffel | Hele kaas

  Wanneer u zin heeft in een bijzonder stukje geitenkaas, probeer dan eens geitenkaas met truffel. Intens en smeuïg van smaak. Die moet u een keer geprobeerd hebben. Onze hele geitenkazen worden volgens traditionele wijze gerijpt en wegen ongeveer 4 kilo.

  Lees verder
  Regular Price € 125,00 Special Price € 112,50
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
16 producten

50+ kaas kopen

In ons assortiment vindt u diverse 50+ kazen, op deze pagina vindt u dan ook een ruim aanbod kaas. 50+ kaas valt onder de wat vettere kazen, hier vindt u unieke kazen met een heerlijke smaak. Eigenlijk zijn zo goed als alle kazen in deze categorie zowel op de boterham, verwerkt door diverse gerechten als zo uit het vuistje te eten. Kortom: een ruime keuze super lekkere geitenkazen, uiteraard vers van het mes!

Betekenis van het vetgehalte in 50+ kaas

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat 50+ kazen minder vet zijn dan bijvoorbeeld een 60+ kaas of een 80+ kaas. Helaas wordt vaak de fout gemaakt dat gedacht wordt dat de kaas in het geval van een 50+ kaas voor 50% uit vet bestaat, maar dat is absoluut niet het geval.

Een kaas bestaat namelijk uit water en uit vaste voedingsstoffen, over het algemeen is de verdeling 40% water en 60% vaste voedingsstoffen. Het vetgehalte ‘50+’ heeft enkel betrekking op de vaste stoffen. Het is dus niet zo dat een stukje kaas van 100 gram 50 gram vet bevat. Het vetgehalte in grammen ligt dan rond de 35 gram (iets meer dan 50% van 60 gram).

De betekenis van het plusje

Het plusje duidt op de afwijking van het vetgehalte in een jonge en een oude kaas. Doordat een oude kaas langer gerijpt is bevat hij minder vocht en meer vaste stof. Dit betekend dus ook dat er naar verhouding meer vet in oude kaas zit dan in jonge kaas.