40+ kaas

40+ kaas

40+ kazen vindt u bij Hoogendoorn Kaas uiteraard tegen de scherpste prijs! Met onze 40+ kazen geniet u van de lekkerste Hollandse lekkernij die gemakkelijk thuis bezorgd wordt, uiteraard vers van het mes & vacuüm verpakt!

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 producten
 1. Friese Nagelkaas
  Waardering:
  90%

  Friese Nagelkaas: een van oorsprong uit Friesland afkomstige kaas met toevoeging van kruidnagel en komijn. Een kruidenkaas die zich erg goed verleend voor op de boterham en voor op de kaasplank.

  Lees verder
  € 3,95
 2. Edammer kaasje
  Waardering:
  97%

  Wie kent hem niet? Het Edammer bolkaasje. Een kaas van zo’n 1,5kg dat ook buiten de Nederlandse grenzen populair is. Deze kaas heeft een neutrale romige smaak met een ziltige ondertoon en is super leuk om cadeau te geven.

  Lees verder
  € 15,95
 3. Komijne Blokkaas
  Waardering:
  96%

  Korstloze 40+ komijnekaas in de vorm van een blok. Een rijke komijnekaas die bijzonder smeuïg is. Ook wel komijne blokkaas of korstloze komijnekaas genoemd.

  Lees verder
  € 2,75
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 producten

40+ kaas kopen

Bij Hoogendoorn Kaas kunt u terecht voor uw favoriete 40+ kazen. Kies bijvoorbeeld voor een 40+ komijne blokkaas, super lekker voor op de boterham of gewoon uit het vuistje!

Hier vindt u heerlijke kazen die geschikt zijn voor op de boterham of zo uit het vuistje, zomaar tussendoor. Kortom, met de 40+ kazen van Hoogendoorn Kaas geniet u van uw favoriete Hollandse lekkernij!

Betekenis van het vetgehalte in 40+ kaas

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat 40+ kazen minder vet zijn dan bijvoorbeeld een 48+ kaas of een 50+ kaas. Echter, vaak wordt de fout gemaakt dat gedacht wordt dat de kaas in het geval van een 40+ kaas voor 40% uit vet bestaat, maar dat is absoluut niet het geval.

Een kaas bestaat namelijk uit water en uit vaste voedingsstoffen, over het algemeen is de verdeling 40% water en 60% vaste voedingsstoffen. Het vetgehalte ‘40+’ heeft enkel betrekking op de vaste stoffen. Het is dus niet zo dat een stukje kaas van 100 gram 40 gram vet bevat. Het vetgehalte in grammen ligt dan rond de 24 gram (40% van 60 gram).

De betekenis van het plusje

Het plusje duidt op de afwijking van het vetgehalte in een jonge en een oude kaas. Doordat een oude kaas langer gerijpt is bevat hij minder vocht en meer vaste stof. Dit betekend dus ook dat er naar verhouding meer vet in oude kaas zit dan in jonge kaas.