35+ kaas

35+ kaas

35+ kaas is laag in vet en behoort daarom tot de magere kazen. Met onze verschillende 35+ kazen geniet u van de lekkerste Hollandse lekkernij zonder dat u zich druk hoeft te maken om de lijn! U bestelt onze 35+ kazen hier gemakkelijk en voordelig online.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
5 producten
 1. Magere jong belegen
  Waardering:
  87%

  Jong belegen 35+ kaas gemaakt van de lekkerste magere melk. Minimaal 12 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op traditionele wijze.

  Lees verder
  Regular Price € 7,49 € 7,49
 2. Magere belegen komijnekaas
  Waardering:
  100%

  Heerlijke belegen komijnekaas 35+. Gemaakt van de beste magere melk. Minimaal 16 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis, wat zorgt voor een milde nootachtige smaak. 

  Lees verder
  Regular Price € 3,99 € 3,99
 3. Oude magere komijnekaas
  Waardering:
  84%

  Van deze oude komijnekaas 35+ zal het hart van menig kaasliefhebber sneller gaan kloppen. Gemaakt van de beste magere melk. Minimaal 1 jaar ligt deze komijnekaas in ons rijpingshuis. Heerlijke kachtig van smaak dankzij de komijnzaadjes. 

  Lees verder
  Regular Price € 4,29 € 4,29
 4. Oude magere kaas
  Waardering:
  100%

  Onze oude magere kaas 35+ heeft een stevige pikante smaak en past perfect in een gezonde levensstijl. Minimaal 1 jaar gerijpt in ons eigen rijpingshuis.

  Lees verder
  Regular Price € 8,49 € 8,49
 5. Pittige magere kaas
  Waardering:
  100%

  Heerlijke pittige 35+ kaas. Gemaakt van de beste magere melk. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op houten planken. 

  Lees verder
  Regular Price € 7,99 € 7,99
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
5 producten

35+ kaas kopen

Bij Hoogendoorn Kaas kunt u terecht voor een ruim aanbod magere 35+ kazen. Ons aanbod 35+ kazen bestaat uit jong belegen, belegen, oude en pittige kazen. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor een 35+ komijnekaas, super lekker voor op de boterham of gewoon uit het vuistje! Het lage vetgehalte in deze kazen betekent niet dat ze minder goed smaken. Zo is de oude magere kaas erg lekker op de boterham, uit het vuistje en op de borrelplank. Ideaal om toch van een lekker kaasje te kunnen genieten als u op de lijn let.

Dankzij het lage vetgehalte van deze kazen is het geen schande als u hier regelmatig een stukje van snoept, zomaar tussendoor. Kortom, met de 35+ kazen van Hoogendoorn Kaas geniet u met een gerust hart van uw favoriete Hollandse lekkernij!

Betekenis van het vetgehalte in 35+ kaas

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat 35+ kazen minder vet zijn dan bijvoorbeeld een 38+ kaas of een 48+ kaas. Echter, vaak wordt de fout gemaakt dat gedacht wordt dat de kaas in het geval van een 35+ kaas voor 35% uit vet bestaat, maar dat is absoluut niet het geval.

Een kaas bestaat namelijk uit water en uit vaste voedingsstoffen, over het algemeen is de verdeling 40% water en 60% vaste voedingsstoffen. Doordat het vetgehalte ‘35+’ enkel betrekking heeft op de vaste stoffen kan het dus niet zo zijn dat een stukje kaas van 100 gram 35 gram vet bevat. Het vetgehalte in grammen ligt dan rond de 21 gram (35% van 60 gram).

Wel is het zo dat een oude 35+ kaas net iets meer vet bevat dan een jonge 35+ kaas. Doordat een oude kaas langer gerijpt is bevat hij minder vocht en meer vaste stof. Dit betekend dus ook dat er naar verhouding meer vet in oude kaas zit dan in jonge kaas. Dat is dan ook precies waar het +-teken voor staat.