Gepasteuriseerde kaas

Gepasteuriseerde kaas

Gepasteuriseerde kaas is gemaakt van gepasteuriseerde melk wat inhoudt dat de melk bij de productie van de kaas kort verhit is om bacteriën onschadelijk te maken. Dit maakt kaas van gepasteuriseerde melk ook geschikt om te eten voor zwangere vrouwen. De lekkerste gepasteuriseerde kazen vindt u hier tegen heerlijke prijzen.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
50 producten
 1. Graskaas
  Waardering:
  95%

  Hij is er weer! Heerlijk verse graskaas met een milde en romige smaak. Gemaakt van de melk van koeien die na de winterperiode weer de wei met vers gras in mogen. Milde en romige kaas, ideaal voor de periode van het jaar.

  Lees verder
  € 5,49
 2. Boeren Lentekaas
  Waardering:
  96%

  Boeren Lentekaas is een heerlijke volromige kaas gemaakt van de aller eerste rauwe weidemelk van het voorjaar. Met de hand gemaakt volgens trationeel recept.

  Lees verder
  Niet op voorraad
 3. Pittige Noord-Hollandse
  Waardering:
  96%

  Pittige Noord-Hollandse, een heerlijk authentiek streekproduct. Vol romig van smaak met een pittige bite. Minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis. 

  Lees verder
  € 7,45
 4. Hollandse jonge geitenkaas
  Waardering:
  100%

  Jonge geitenkaas die minimaal 8 weken de tijd heeft gehad om op traditionele wijze te rijpen in ons rijpingshuis. Bijzonder smaakvol en lekker pittig, ideaal voor de kaasplank of door warme gerechten.

  Lees verder
  € 3,90
 5. Goudse kaas jong belegen
  Waardering:
  97%

  Goudse kaas jong belegen. Deze heerlijke jong belegen kaas wordt 8 weken gerijpt, wat zorgt voor een heerlijke, milde romige smaak.

  Lees verder
  € 5,99
 6. Gesneden jong belegen kaas
  Waardering:
  94%

  Gesneden Goudse jonge kaas in een verpakking van ongeveer 1 kilo. De plakjes kaas zijn dakpansgewijs gestapeld voor een gemakkelijke verwerking voor in de horeca of gewoon thuis.

  Lees verder
  € 8,99
  • Voor 15.00 besteld, binnen 24 uur verzonden
  • Meer dan 80 jaar ervaring
  • Iedere week op de markt
 7. Jersey kaas jong belegen
  Waardering:
  100%

  Jersey kaas, heerlijke biologische kaas gemaakt van de melk van Jerseykoeien. Heerlijk vol romig van smaak. Minimaal 8 weken gerijpt op traditionele wijze.

  Lees verder
  € 5,50
 8. Magere jong belegen
  Waardering:
  87%

  Jong belegen 35+ kaas gemaakt van de lekkerste magere melk. Minimaal 12 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis op traditionele wijze.

  Lees verder
  € 7,49
 9. Komijnekaas jong belegen
  Waardering:
  98%

  Heerlijke jong belegen komijnekaas. Minimaal 12 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis, wat zorgt voor een milde nootachtige smaak. 

  Lees verder
  € 3,49
 10. Hollandse belegen geitenkaas
  Waardering:
  93%

  Belegen geitenkaas die minimaal 20 weken de tijd heeft gehad om te rijpen in ons rijpingshuis. Bijzonder smaakvol en lekker pittig, ideaal voor de kaasplank of door warme gerechten.

  Lees verder
  € 4,50
 11. Magere belegen komijnekaas
  Waardering:
  100%

  Heerlijke belegen komijnekaas 35+. Gemaakt van de beste magere melk. Minimaal 16 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis, wat zorgt voor een milde nootachtige smaak. 

  Lees verder
  € 3,99
 12. Goudse kaas belegen
  Waardering:
  94%

  Heerlijke Goudse belegen kaas. Onze belegen kazen worden op traditionele wijze gerijpt voor 16 weken, wat zorgt voor een heerlijke licht pikante smaak.

  Lees verder
  € 6,99
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
50 producten

Wat is gepasteuriseerde kaas

Bepaalde voedingsmiddelen bevatten de listeriabacterie, waaronder zachte schimmelkazen. Deze bacterie overleeft de vriezer en is zelfs in staat zich te vermenigvuldigen in de koelkast, maar is niet in staat temperaturen boven de 70 graden Celsius te overleven. Daarom wordt de melk heel kort verhit tot een temperatuur boven de 70 grande Celsius die de bacteriën niet overleven.

Waarom gepasteuriseerde kaas

Hoewel de meeste (gezonde) mensen weinig tot niets van een listeria infectie zullen merken zijn risicogroepen zoals zwangere vrouwen wel vatbaar voor deze bacterie. Het eten van ongepasteuriseerde kaas kan leiden tot een te vroeg geboren kindje of zelfs een miskraam. Het is daarom belangrijk om als zwangere vrouw geen kaas te eten van rauwe melk. Eet u toch een stukje rauwmelkse kaas? Geen paniek. De kans op listeriabesmetting is heel er klein.

Gepasteuriseerde kaas kopen

Gelukkig zijn de meeste Nederlandse kazen gepasteuriseerd en daardoor vrij van het listeriabacterie. De lekkerste gepasteuriseerde Nederlandse kazen bestelt u tegen de voordeligste prijzen gemakkelijk online in onze webshop.