Tynjetaler | Hele kaas
Heerlijke Boeren gatenkaas van Friese bodem. Onze hele Tynjetaler weegt ongeveer 11 kilo en kan het beste omschreven worden als een heerlijke nootachtige kaas met een verfijnde stallige smaak.
Voor 15:00 besteld, volgende dag verzonden
Met de grootste zorg verpakt
Uw bestelling ophalen op één van onze marktlocaties
Vers van het mes
Geen minimale orderprijs!
Tynjetaler
De Tynjetaler is een heerlijke zachte Boerenkaas. Deze prachtige Friese gatenkaas kan het beste omschreven worden als een nootachtige kaas met een verfijnde stallige smaak.
De Tynjetaler kent haar oorsprong in het Friese Tynje en wordt gemaakt op kaarboerderij de Gelder. Vlakbij het natuurgebied "de Deelen", in het hart van Friesland.
Een echt familiebedrijf wat in 1962 is gestart. Ze startte niet gelijk met het maken van kaas, maar met de productie van diverse zuivelproducten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld melk, yoghurt, vla en karnemelk.
Geluk bij een ongeluk
Pas jaren later in 1994 werden de eerste kazen gemaakt door eigenaresse Jenny. Gemaakt van verse rauwe melk van koeien die rondlopen op hun eigen boerderbij.
De Tynjetaler is eigen per ongeluk ontstaan. De kaas was eigenlijk mislukt omdat het niet de bedoeling was dat de kaas zulke grote gaten had. Klanten van de kaasboerderij reageerde laaiend enthousiast op de kaas, en zowaar de Tynjetaler was geboren.
Tynjetaler verwerken
De Tynjetaler is een zeer geliefde kaas voor zowel jong als oud. Zo is dit een heerlijke kaas om te eten op een boterham, maar ook op een tosti of geraspt als kaasfondue. Deze kaas is natuurlijk ook heerlijk voor bij de borrel, op een kaasplankje of gewoon lekker uit het vuistje.
Wilt u een hele kaas kopen en als relatiegeschenk cadeau doen? Bij Hoogendoorn Kaas bent u bij het juiste adres. Een hele Tynjetaler kopen doet u eenvoudig bij ons online. Voor 16:00 besteld, is morgen verzonden!
Art.nr. | 0013-1001 |
---|---|
Uw hoeveelheid | 11000 gr (Hele kaas) |
Art.nr. | 0013-1001 |
---|---|
Uw hoeveelheid | 11000 gr (Hele kaas) |
Land van herkomst | Nederland |
Herkomst | Friesland |
Smaak | Nootachtig, Stallig |
Melksoort | Koemelk |
Vetgehalte | 48+ kaas |
Gepasteuriseerd | Gepasteuriseerd |