Echte kaasliefhebbers zullen deze komijnekaas goed kunnen waarderen. Onze overjarige komijnekazen krijgen maar liefst 3 jaar de tijd om te rijpen in ons eigen rijpingshuis. Met enige regelmaat keurt onze eigen kaasmeester met een kaasboor de kleur, de geur en smaak van onze komijnekazen.
Vervolgens worden de kazen weer gedraaid, op deze manier zorgen wij ervoor dat de komijne kazen egaal gerijpt worden. Wanneer de komijnekazen prachtige eiwitkristallen hebben, is dat voor ons het teken dat de kazen perfect gerijpt zijn.
De komijnplant
Deze plant komt van orgine uit het Midden-Oosten en behoort tot de schermbloemfamilie. De zaadjes zitten verborgen in de vruchten van deze planten. De aromatische zaadjes hebben een licht peperige en nootachtige smaak.
Overjarige hele komijnekaas verwerken
Overjarige komijnekaas wordt over het algemeen niet op brood gegeten. Deze kaas is wel de perfecte toevoeging aan bijvoorbeeld een kaasplankje. Lekker met een goed glas port. Het is ook mogelijk om overjarige komijne kaas te verwerken in bijvoorbeeld een salade of een pastaschotel.