Deze magere belegen komijnekaas 35+ is heerlijk romig en nootachtig van smaak. Tijdens het bereidingsproces van deze kazen worden komijnzaadjes toegvoegd en worden ze door heel de massa doorgeroerd. Dit zorgt ervoor dat de zaden verspreid worden over de hele kaas.
Vervolgens worden onze komijnekazen gerijpt in ons traditionele rijpingshuis op houten planken. Na ongeveer 16 weken zijn onze belegen komijnekazen klaar. Dit resulteert in een heerlijke milde nootachtige smaak.
De komijnplant
Deze plant komt van orgine uit het Midden-Oosten en behoort tot de schermbloemfamilie. De zaadjes zitten verborgen in de vruchten van deze planten. De aromatische zaadjes hebben een licht peperige en nootachtige smaak.
Naast de unieke smaak van deze zaadjes heeft komijn ook nog een aantal gezondheidsvoordelen. Zo is komijn rijk aan onder andere ijzer en magnesium. Daarnaast zou komijn ook nog kunnen bijdragen aan de verbetering van de spijsvertering.
Jong belegen komijnekaas verwerken
Komijnekaas is heerlijk op een bruine boterham. In deze combinatie komt de romige smaak van deze kaas goed naar voren. Het natuurlijk ook erg lekker om deze kaas gewoon uit het vuistje te eten, bij de borrel of op een kaasplankje. Het is ook mogelijk om deze kaas te verwerken in een van uw warme gerechten. Is weer eens wat anders dan het gebruikelijke jong belegen kaas.
Een hele 35+ komijnekaas kopen doet u gemakkelijk bij ons online. Voor 16:00 besteld, is morgen verzonden!