60+ kaas

60+ kaas

Zoveel verschillende kazen, zoveel verschillende vetgehaltes. Op deze pagina vindt u onze buitenlandse 60+ kazen. Een ruim aanbod van de meest bijzondere kaasjes. Bestel uw favoriet, wij snijden de kaas vers van het mes en verpakken hem vacuüm zodat hij heerlijk vers bij u thuis aankomt!

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 product
 1. Roombrie
  Waardering:
  95%

  De welbekende Franse witteschimmelkaas. Heerlijk vol romig van smaak met een zacht karakter. Erg lekker voor bij de borrel, maar kan ook uitstekend gegeten worden tijdens bijvoorbeeld de lunch.

  Lees verder
  € 3,25
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 product

60+ kaas kopen

In ons assortiment vindt u diverse 60+ kazen, op deze pagina vindt u dan ook een ruim aanbod kaas. 60+ kaas valt onder de vette kazen, hier vindt u unieke kazen met een heerlijke smaak. De kazen in deze categorie zijn erg lekker op de kaasplank, een stokbroodje of op een toastje. Kortom: een ruime keuze super lekkere kazen, uiteraard vers van het mes!

Betekenis van het vetgehalte in 60+ kaas

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat 60+ kazen vetter zijn dan bijvoorbeeld een 30+ kaas of een 45+ kaas. Helaas wordt vaak de fout gemaakt dat gedacht wordt dat de kaas in het geval van een 60+ kaas voor 60% uit vet bestaat, maar dat is absoluut niet het geval.

Een kaas bestaat namelijk uit water en uit vaste voedingsstoffen, over het algemeen is de verdeling 40% water en 60% vaste voedingsstoffen. Het vetgehalte ‘60+’ heeft enkel betrekking op de vaste stoffen. Het is dus niet zo dat een stukje kaas van 100 gram 60 gram vet bevat. Het vetgehalte in grammen ligt dan rond de 36 gram (iets meer dan 60% van 60 gram).

De betekenis van het plusje

Het plusje duidt op de afwijking van het vetgehalte in een jonge en een oude kaas. Doordat een oude kaas langer gerijpt is bevat hij minder vocht en meer vaste stof. Dit betekend dus ook dat er naar verhouding meer vet in oude kaas zit dan in jonge kaas.