Vanwege drukte bij PostNL en DHL kan de levertijd momenteel iets langer zijn.
Witte schimmelkaas

Witte schimmelkaas

Witte schimmelkaas, ook wel witte korstkaas genoemd, is een zachte kaas met een wit donzige korst. De kaas kan zowel van koemelk als van geiten- en schapenmelk gemaakt worden. Ze variëren van mild tot lekker pittig. Een genot voor iedere kaasliefhebber. Bekijk ons assortiment en bestel smaakvolle witte schimmelkaas eenvoudig, veilig en snel online bij Hoogendoorn Kaas.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 producten
  1. Le Rustique Camembert
    Waardering:
    93%

    Rustique is een bijzondere Franse witte korstkaas, de smaak van dit kaasje is heerlijk romig en iets sterker dan die van roombrie. Heerlijk robuust met een intens karakter: een traktatie voor iedere kaasliefhebber!

    Lees verder
    € 5,25
  2. Roombrie
    Waardering:
    96%

    De welbekende Franse witteschimmelkaas. Heerlijk vol romig van smaak met een zacht karakter. Erg lekker voor bij de borrel, maar kan ook uitstekend gegeten worden tijdens bijvoorbeeld de lunch.

    Lees verder
    € 3,99
  3. Vacherin Mont d'Or
    Waardering:
    99%

    Vacherin Mont d’Or is een Frans kaasje met een romige, nootachtige en aromatische smaak. Qua structuur is hij erg zacht waardoor je hem met een lepel kunt uitlepelen. Deze kaas wordt voornamelijk in de oven verwarmd, er zijn veel recepten mee te vinden.

    Lees verder
    € 11,99
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 producten
Lees meer Toon minder

Het productieproces van witte schimmelkaas

Nederlanders zijn er gek op: witte schimmelkaas. Tijdens de bereiding van de kaas wordt een witschimmelcultuur toegevoegd aan de wrongel. In een gecontroleerde rijpingsruimte ontwikkelt zich binnen enkele dagen een fijne, poederige witte laag op de buitenkant. Deze schimmel vormt de kenmerkende korst van witte schimmel kaas en zorgt ervoor dat de kaas van buiten naar binnen rijpt. Het resultaat is een zachte witte schimmelkaas met een fluweelzachte structuur en een subtiele smaakontwikkeling.

De verschillende witte schimmelkaas soorten

Er bestaan verschillende typen schimmelkaas: blauw, rood en wit. De categorie witte schimmelkaas soorten omvat klassiekers zoals Camembert en Brie. Deze kazen, vaak afkomstig uit Frankrijk, zijn in Nederland bijzonder populair. Ze worden ambachtelijk bereid en hebben elk hun eigen karakter: van mild en romig tot uitgesproken pikant.

De smaak van witte korstkaas

Elke soort schimmelkaas heeft zijn eigen aroma, structuur en smaakontwikkeling. Hoe langer de rijping, hoe krachtiger de smaak. De meeste witte korstkazen hebben een romige textuur met een lichte pikante ondertoon. Een typische zachte witte schimmelkaas is bijvoorbeeld Roombrie, die geliefd is op toast, brood of als onderdeel van een kaasplank. De Le Rustique Camembert heeft een iets krachtiger profiel en is uitermate geschikt om te smelten in de oven, bijvoorbeeld als warme dip met stokbrood.

Witte schimmelkaas kopen

Benieuwd naar de wereld van witte schimmel kaas? Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan buitenlandse kazen, waaronder een selectie zachte witte schimmelkaas van hoge kwaliteit. Naast witschimmelkaas soorten bieden wij ook verse en (half)harde kazen aan. 

Veelgestelde vragen over schimmelkazen

Wat is schimmelkaas?

Schimmelkaas is een kaassoort waarbij tijdens de productie schimmelculturen worden toegevoegd. Deze zorgen voor specifieke texturen, aroma’s en rijpingseffecten. De schimmel groeit in of op de kaas en bepaalt het karakter van bijvoorbeeld blauwe, rode of witte schimmel kaas.

Is brie schimmelkaas?

Ja, brie is een klassieke zachte witte schimmelkaas. De eetbare, fluweelzachte korst ontstaat door een witte schimmelcultuur, terwijl het binnenste zacht en romig blijft. Brie is geliefd op de kaasplank of in warme gerechten.

Hoe wordt schimmelkaas gemaakt?

De basis bestaat uit melk, stremsel en een specifieke schimmelcultuur. Na het vormen en zouten rijpt de kaas in een gecontroleerde omgeving. De witte of blauwe schimmel ontwikkelt zich tijdens dit proces en bepaalt het uiterlijk en de smaak.


Hoe lang schimmelkaas bewaren?

Bewaar witte schimmel kaas in de koelkast bij 4–7 °C. Laat het in de originele verpakking of wikkel het in kaas- of vetvrij papier. Na openen is de kaas het lekkerst binnen enkele dagen. Controleer altijd geur, kleur en textuur voor gebruik.