Stolwijkse Boerenkaas: dit moet je geproefd hebben!

In Zuid-Holland ligt het dorpje Stolwijk. Hier worden al een lange tijd heerlijke kazen gemaakt. Hoewel deze Stolwijkse kaas geen beschermde kaassoort is in Nederland, is het wel een erg bekende kaasnaam die veel herkenning oproept bij mensen.

Unieke smaak van Stolwijker kaas

Heb je ooit de onvergelijkbare smaak van echte Stolwijkse boerenkaas geproefd? Dit unieke product is iets wat je absoluut een keer moet proberen. En als je het eenmaal geproefd hebt, wil je stiekem nooit meer iets anders. In ons assortiment hebben wij vijf heerlijke Stolwijker kazen, elk op traditionele wijze gemaakt. We vertellen je graag alles over deze verschillende Stolwijkse Boerenkazen.

Stolwijkse kazen zijn zeer geschikt om te verwerken in diverse warme gerechten. Maak bijvoorbeeld een keer hartige kaaskoekjes van extra belegen kaas. Heerlijk van smaak met een pittige bite. Deze koekjes zijn uitermate geschikt om te serveren tijdens een borrel.

De Overjarige Stolwijkse Boerenkaas

We beginnen met een kaas die een echte traktatie is voor iedere kaasliefhebber. De overjarige Stolwijkse Boerenkaas wordt minimaal drie jaar gerijpt in ons traditionele rijpingshuis. Hierbij worden ze regelmatig gedraaid zodat ze gelijkmatig rijpen. Door dit proces ontwikkelt de kaas een robuuste en intense smaak, perfect om pit toe te voegen aan een gerecht of te serveren op een kaasplankje.

Stolwijkse Boeren Jong Belegen

Heb je de Jong belegen Stolwijkse Boerenkaas al geproefd? Deze kaas wordt gemaakt van dagverse melk, rechtstreeks vanaf de boerderij. Deze kaas rijpt minimaal 16 weken in ons rijpingshuis, wat resulteert in een romige smaak die je absoluut eens moet proeven. Het is ideaal voor op brood, maar ook heerlijk in diverse gerechten zoals stamppot of quiche.

Stolwijkse Boeren Extra Belegen

Onze extra belegen Stolwijkse kazen hebben een rijpingstijd van minimaal 32 weken. Hierdoor ontwikkelen ze een heerlijk pittige smaak zonder hun romigheid te verliezen. Extra belegen Stolwijkse kaas is de ultieme lekkernij voor wie iets stevigers op zijn brood wil. Probeer het ook eens als tussendoortje of bij de borrel.

Stolwijkse oude Boerenkaas snijdbaar

Als laatste is onze Stolwijkse oude boerenkaas snijdbaar altijd een genot om te proeven. Deze kazen worden handmatig gemaakt van dagverse melk en krijgen voldoende tijd om te rijpen, wel minimaal een jaar! Puurder dan dit wordt het niet.

Magere Stolwijkse Boerenkaas

Voor diegene die graag ook van deze kaas willen genieten, maar dan passend in hun gezonde levensstijl hebben wij ook de Magere Stolwijkse Boerenkaas! Dankzij de afgeroomde melk heeft deze kaas een lager vetpercentage dan de andere. Hierdoor wordt er zeker niet ingeleverd op de smaak, wees daar niet bang voor.

Proef zelf de onvergelijkbare smaak van Stolwijkse boerenkaas. Bestel je kaas voor 16:00 bij Hoogendoorn Kaas en hij wordt morgen verzonden!

An error has happened during application run. See var/log/wp/error.log for details

Opmerkingen (1)

Schrijf een reactie