Loaded nachos met Noord-Hollandse kaas

Het is vandaag het de jaarlijkse Internationale Dag van de Nacho! 21 oktober is daarbij dus de perfecte dag om te genieten van deze loaded nacho’s met gehakt en heerlijke belegen kaas.

KeukenLiefde maakte dit lekkere recept met onze pittig belegen Noord-Hollandse kaas. Deze is minimaal 26 weken gerijpt in ons eigen rijpingshuis en heeft een volromige smaak met pittige bite. De kaas smelt gemakkelijk en is naast op brood ook perfect voor deze Mexicaanse tortillaschotel. Wij maken onze nacho's voortaan alleen nog maar met deze kaas. Probeer het zelf ook!

Ingrediënten

Nachoschotel voor 4 personen:

  • 200 gram nacho chips
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 knoflookteentje
  • 3/4 fijngesnipperde rode ui
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepel mais, uitgelekt
  • 3 bosuien, in ringen gesneden
  • 1 rode peper, in ringen gesneden
  • 200 gram geraspte, pittig belegen Noord-Hollands kaas
  • 125 gram zure room
  • Tacokruiden naar smaak

Guacamole

  • 2 eetrijpe avocado’s

Tomatensalsa

  • 2 tomaten in blokjes 
  • 1/4 fijngesnipperd rode ui
  • Paar takjes fijngehakte peterselie of koriander
  • 1 eetlepel limoensap

Loaded nachos bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat olie. 
  2. Prak het vruchtvlees van de avocado’s fijn en breng op smaak met zout en peper. Schep in een mooi schaaltje. 
  3. Roer de tomatenblokjes, rode ui, peterselie en het limoensap door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep in een mooi schaaltje. 
  4. Bak het gehakt met de knoflook en tacokruiden op hoog vuur rul en goudbruin in een koekenpan. Je hoeft geen olie toe te voegen, er komt genoeg vet uit het gehakt. Breng op smaak met zout en peper als deze niet in de kruiden zitten.
  5. Snijd de rode ui fijn, de rode paprika in blokjes en de bosui en rode peper in ringen. Pers de knoflook uit. Laat de mais uitlekken tot het meeste vocht uitgelekt is.
  6. Verdeel de helft van de nachochips over een ovenschaal gevolgd door de helft van het gehakt, rode ui, paprika, mais, bosui, rode peper (naar smaak) en kaas. Herhaal deze lagen nog een keer tot alle ingrediënten op zijn. Houd daarbij wat kleurrijke ingrediënten achter voor garnering. 
  7. Bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. Serveer met de guacamole, tomatensalsa, zure room en geniet!
An error has happened during application run. See var/log/wp/error.log for details

Opmerkingen (1)

Schrijf een reactie