Graskaas: de jongste kaas van het seizoen is er weer!

Het voorjaar is er weer! Dit betekent ook de komst van twee heerlijke kazen: Graskaas en Boeren Lentekaas. Deze seizoensgebonden kazen zijn ware delicatessen waar kaasliefhebbers ieder seizoen weer naar uitkijken. In deze blog verkennen we de smaakaroma’s, productieprocessen en culinaire toepassingen van Graskaas en introduceren we je ook aan de verrukkelijke Boeren Lentekaas.

Wat is Graskaas?

Graskaas is een heerlijke seizoensgebonden kaas die verkrijgbaar is van eind mei tot eind september. Na een lange winter op stal mogen de koeien weer naar buiten om te genieten van het verse gras. Voor het eerst eten ze weer vers gras na een lange koude periode en dit is goed terug te proeven in de melk. Het resultaat is een unieke kaas met een zachte en romige textuur en een verfijnde smaak die doet denken aan de bloeiende natuur.

Graskaas rijpen

Direct na het melken van de koeien worden de melk verwerkt om er zo de lekkerste graskaas van te maken. Een voorwaarde van graskaas is dat deze minimaal 4 weken de tijd gehad moet hebben om te rijpen. Daarna mogen wij genieten van de jongste kaas die er is.

Graskaas soorten: Meikaas en Septemberkaas

Deze tijdelijke kaas mag na 28 dagen rijpen op de markt verkocht worden. De eerste beschikbare kazen worden ook wel verkocht onder de naam Meikaas, echt gemaakt van de allereerste verse melk. Wanneer de graskaas gemaakt wordt van melk uit de vroege herfst en nog iets langer rijpt, krijgt het ook wel de naam Septemberkaas. Beide graskazen hebben een heerlijk smaakprofiel en doen niet onder aan elkaar. Wil je graag Graskaas kopen? Wees er dan snel bij, het is een tijdelijke kaas!

De unieke smaak van Graskaas

In de winter eten de koeien alleen gedroogd gras. Vanaf het moment dat ze weer naar buiten mogen, zijn ze dolblij met het verse gras. Het verse gras bevat veel voedingsstoffen voor de koeien, hiermee maken zij hun beste melk. Dit gras speelt een cruciale rol bij het vormen van de unieke Graskaas smaak.

Met een milde en romige smaak, maar ook de romige textuur is de Graskaas een unieke ervaring. Het proeven van deze kaas is als het ervaren van de lente zelf, met zijn subtiele kruidige en bloemige aroma's. Graskaas is een ware traktatie voor fijnproevers die op zoek zijn naar iets unieks en heerlijks.

Gebruik je Graskaas in de keuken of op een borrelplank

Deze veelzijdige kaas is verrukkelijk op een boterham of gewoon uit de hand. Daarnaast zijn er oneindig veel culinaire toepassingen waar je Graskaas voor kan gebruiken. Bijvoorbeeld als een smeuïge topping op een lenteachtige salade, of smelt het over een hartige quiche.

Probeer de kaas eens op een vers stukje knapperig stokbrood of combineer het met zoete vruchten voor een verrassende smaakcombinatie. De mogelijkheden zijn eindeloos, en de unieke smaak van Graskaas zal elke maaltijd naar een hoger niveau tillen.

Waarom moet je Graskaas proeven?

Graskaas is een ware delicatesse die maar tijdelijk verkrijgbaar is. De exclusiviteit en het unieke karakter van deze kaas maken het een must-have voor elke kaasliefhebber. Wacht niet te lang, want voor je het weet is het seizoen voorbij! Proef de verfijnde smaken van Graskaas en ontdek waarom het de harten van fijnproevers verovert.

Ontdek de Boeren Lentekaas

De lente brengt ons veel mooie producten, daarbij ook Boeren Lentekaas. Net als de Graskaas wordt deze Boerenkaas gemaakt van de eerste weidemelk van het voorjaar. Het jonge weidegras geeft de melk een romig karakter, wat resulteert in heerlijke volromige en zachte Lentekaas. De Boeren Lentekaas in ons assortiment is afkomstig uit Berkenwoude in Zuid-Holland. Dit kleine dorpje, gelegen in de regio Stolwijk, staat bekend om het traditionele handmatige kaasbereidingsproces. Hier worden de kazen met de grootste zorg volgens authentiek recept bereid, met dagverse melk rechtstreeks van de boerderij. Wil je deze  Boeren Lentekaas kopen? Wees er dan snel bij, hij is maar beperkt beschikbaar.

Boeren Lentekaas eten

Op een borrelplankje weet je de Boeren Lentekaas er altijd uit te kiezen, daarom is hij ook heerlijk om zo uit het vuistje te eten. Of kies ervoor om je brood te beleggen met plakjes lente. Ben je opzoek naar een kaas om te verwerken in warme gerechten? De Boeren Lentekaas smelt goed en is daarbij dus ook uitermate geschikt om in romige gnocchi’s en raviolis te verwerken.

Probeer de Graskaas en Boeren Lentekaas nu uit!

Wil je graag de unieke smaak van Graskaas en Boeren Lentekaas zelf ervaren? Vanaf 22 mei 2023 zijn beide kazen weer beschikbaar in onze webshop. Graskaas bestellen gaat heel eenvoudig. Kies jouw gewenste hoeveelheid en voeg deze toe aan jouw winkelwagen. De kaas wordt altijd vers gesneden en vacuüm verpakt. Wanneer je voor 15:00 uur besteld, is je kaas binnen 24 uur verzonden. Of kom je kaas bij een van onze markt locaties ophalen.

An error has happened during application run. See var/log/wp/error.log for details

Opmerkingen (0)

Schrijf een reactie