Fondue kaas

Fondue kaas

Zet u binnenkort de kaasfondue op tafel, maar bent u nog op zoek naar een geschikte kaassoort voor de fondue? Voor kaasfondue bent u niet aangewezen op slechts één soort kaas. U kunt namelijk verschillende soorten kaas gebruiken. Ieder kaassoort kent zijn eigen unieke smaak en zijn eigen smeltgedrag. Bekijk ons assortiment en bestel de lekkerste kaas voor de fondue online op Hoogendoornkaas.nl.

Van hoog naar laag sorteren

4 items

per pagina
  1. Emmentaler geraspt

    Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. De kaas is in zijn geraspte vorm uitermate geschikt om te verwerken in de keuken.

    Lees verder
    Vanaf € 1,10
  2. Emmentaler

    Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. Kenmerkend zijn de grote ogen, de gaten in de kaas maakt dat dit een van de bekendste gatenkazen ter wereld is.

    Lees verder
    Vanaf € 0,99
  3. Gruyère geraspt

    Gruyère is een wereldberoemde Zwitserse harde kaas. De kaas geeft een volromig mondgevoel en heeft een heerlijke aromatische pikante smaak. Speciaal voor u geraspt zodat u hem met het grootste gemak kunt verwerken in verschillende gerechten. 

    Lees verder
    Vanaf € 2,09
  4. Gruyère

    Misschien wel een van de bekendste kazen ter wereld. Gruyère is een zeer bijzondere kaas die een volromig mondgevoel geeft en een zeer unieke aromatische pikante smaak heeft. 

    Lees verder
    Vanaf € 1,99
Van hoog naar laag sorteren

4 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Kaas voor kaasfondue

Kaasfondue komt van oorsprong uit de Zwitserse Alpen. Deze is te verkrijgen in een voor verpakking maar uiteraard ook vers samen te stellen.  Er bestaat een mogelijkheid om heerlijk te kaasfonduen met Hollandse kazen. Boerenkazen zijn hier bij uitstek voor geschikt. Wij bieden u de service om deze kaas in juiste hoeveelheden, te verdelen, te raspen en te verpakken.

Kaasfondue tips om te dippen

Stokbrood is het meest gebruikte ingrediënt om in de gesmolten kaas te dopen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer andere lekkere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan verse cherrytomaatjes, paprika, champignons, bloemkool- en broccoliroosjes. Probeer ook blokjes ham of salami. Als alternatief voor stokbrood zijn Turks brood en roggebrood zeer geschikt. Genoeg keuze om te variëren! 

Kaasfondue maken

Onderstaand nemen wij u in een aantal stappen mee hoe u eenvoudig het basisrecept voor een kaasfondue maakt. Per persoon kunt u uitgaan van 200 gram kaas.   

  1. Breng de kaas op kamertemperatuur.
  2. Rasp de kaas of snijdt in hele klein stukjes.
  3. Plet een teentje knoflook en wrijf de fonduepan ermee in. Voor een sterkere knoflooksmaak kunt u ook de knoflook persen en meekoken.
  4. Giet droge witte wijn in de pan en breng langzaam aan de kook tot het licht bruist.
  5. Voeg een klein scheutje citroensap toe.
  6. Voeg de kaas beetje bij beetje toe en laat het al roerend smelten.
  7. De kaas niet te lang verhitten en koken, anders krijgt het rubberachtige structuur.
  8. De fondue op smaak brengen naar wens met zout, peper en nootmuskaat toe.
  9. Kaasmengsel kunt u eventueel met maïzena en bloem binnen tot er een geheel ontstaat.

Online kaas voor kaasfondue kopen

Kaasfondue is niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezellig om te doen. Samen met uw geliefde, vrienden of familie. Kaasfonduepan op tafel, verse ingrediënten en een smaakvol glas wijn. Een goede kaas voor avondje kaasfondue koopt u gemakkelijk en snel bij ons online. Wij bezorgen op ieder gewenst adres in Nederland, dus ook bij u thuis!